Egy társadalom, egy közösség számára nagyon fontos a történelem ismerete

Vágólapra másolva!
Gaal Gergely, a KDNP kommunikációs igazgatója a Heti Tv Pirkadat című műsorában a hit megéléséről, valamint a Nemzeti Összetartozás napjáról beszélt.
Vágólapra másolva!

A politikus elmondta, Pünkösd vasárnapján már személyesen vehetett részt a szentmisén, ahol egyben a Hősök Napjára is emlékeztek, de az is igaz, hogy a karantén időszaka is lehetett valamilyen online felületen csatlakozni az imákhoz, azaz ez az időszak sem tántorította el az embereket a hitük gyakorlásától, sőt ezzel a módszerrel talán többen is lehettek az istentiszteleteken, így összességében elmondható, ennek az időszaknak akár jótékony hatásai is lehettek.

Gaal Gergely arra a felvetésre, hogy a kisgyerekeknek, így akár az övéinek is miként lehet átadni egészen kis korban a hit fontosságát úgy felelt, a családnak kell példát mutatni, amire a gyerekek később alapozhatnak, amikor a saját világnézetük kialakul.

Az iskolánál már fontos, hogy megjelenjen a világnézet a nevelésben, hiszen így már nem csak a szűk családdal tudja a gyerek megélni a hitét.

A teljes beszélgetést itt olvashatják.