Szobrot készít özvegye Szilágyi Istvánról - videó

2020.06.06. 09:21

Évtizedek óta először nyúl agyhoz a szobrászművész asszony, akinek férjét az ismert színészt a saját fia verte agyon május 3-án, vasárnap. Az elárverezett szoborral a síremlékére gyűjt - írta meg a Ripost. Arról is beszélt, hogy az elmúlt pár napban már legalább tudott aludni, de még gyógyszereket szed.

Tizennégy éves voltam, amikor elkészítettem az első szobromat, ami egy Lenin fej volt. Jól sikerült, így természetes volt, hogy jelentkezem az Iparművészeti Főiskola szobrász szakára. Abban az évben négy fiút és engem vettek fel, de a többiek már az első év végén kibuktak mellőlem, így az osztályból csak én fejeztem be az iskolát"

- mondta a 78 éves asszony és belekezdett a munkába.

Brutális kegyetlenséggel

A gyanú szerint

a 49 éves Péter május 3-án, vasárnap reggel verte agyon az édesapját, a 82 éves, ismert színészt, Szilágyi Istvánt az otthonában.

Szilágyi István temetése a Kozma utcai Új Köztemetőben 2020.05.22-énFotó: Koncz Márton - Origo

Kalapáccsal végzett a férfival, akit nagyon sokan Lópici Gáspárként ismertek és kedveltek meg. Szilágyi István felesége beszélt a rendőrökkel, miután sokkos állapotban átrohant a szomszédos vegyesboltba, hogy segítséget kérjen. A helyszínen elfogták a férfit, akit

bűncselekmény elhárítására korlátozottan képes személy ellen elkövetett emberöléssel

gyanúsítanak. Letartóztásának idejét az Igazságügyi és Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben kell letöltenie.

Szilágyi István színész háza tetthellyé változott anyáknapjánFotó: Polyák Attila - Origo

Nem könnyű

Régen egy portréhoz elég volt két-három óra, de ma már azért jóval több időre van szükségem. Egyrészt hamar elfáradnak a kezeim, másrészt nem könnyű néznem a Pistáról készült fényképet, hiszen rettenetesen hiányzik nekem és nem jó érzés visszaemlékezni a tragédiára. De ha a fene fenét eszik is, megformálom őt még utoljára..."

– jelentette ki az özvegy.

Talán három nap múlva már látszanak Pista vonásai. Szeretném, ha az utolsó munkám jó kezekbe kerülne, ezért arra gondoltam, hogy árverésre fogom bocsájtani. Abban bízom, hogy ad érte valaki annyit, hogy futja majd egy méltó síremlékre... Pistának gyönyörű temetése volt, azt a Győri Nemzeti Színház fizette ki, amiért örökké hálás leszek, de szeretnék a férjemnek egy szép síremléket is állítani, amire egyelőre nincs pénzem"

– tette hozzá.

Az özvegyasszony arról is beszélt, hogy az elmúlt párt napban már tudott aludni, de este még nyugtatókat szed. Nagyon örül annak, hogy a Baptista Szeretetszolgálat munkatársai nem hagyják magára, így van kihez szólnia.