Másodfokú figyelmeztetést adtak ki felhőszakadás miatt

esernyő, eső, zivatar, időjárás, Budapest, szakadó eső, esővíz, csapadékvíz, vihar, felhőszakadás, 2020.06.14.
Időjárás Budapesten 2020. június 14-én
Vágólapra másolva!
Csütörtökre is első- és másodfokú figyelmeztetéseket adott ki a felhőszakadás veszélye miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat.
Vágólapra másolva!

A szolgálat veszélyjelzése szerint Budapesten, Pest, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád-Csanád, Jász-Nagykun-Szolnok, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú-Bihar, Heves és Nógrád megyében van másodfokú, Baranya, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Somogy, Tolna és Zala megyében elsőfokú figyelmeztetés felhőszakadás veszélye miatt.

Emellett

zivatarveszély miatt az egész országban elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.

Azt írták: a Duna vonalában lévő zivatar továbbra is életben marad, emellett a Nyugat-Dunántúlon, a Duna-Tisza-közén és a délkeleten lévő záporos gócok is zivatarrá fejlődhetnek.

26 fokban ázhatunk meg

Csütörtökön is az ország nagy részén zivatarok várhatók (a nap második felében legnagyobb számban és intenzitásban, elsősorban keleten).

Időjárás Budapesten 2020. június 14-én Fotó: Csudai Sándor - Origo

A zivatarokat főként felhőszakadás kíséri

(rövid idő alatt lehulló, jellemzően 30-50 milliméter csapadékkal, de keleten akár több is eshet), emellett, kisebb eséllyel, 60-80 kilométer/óra feletti szél, illetve jégeső is társulhat hozzájuk.

Az előrejelzés szerint a legmagasabb hőmérséklet 22-26 Celsius-fok között alakul. Késő estére 14-20 fok közé hűl le a levegő.