Bíróság elé áll a tatabányai lövöldöző

sziréna, rendőrök, rendőrség
Vágólapra másolva!
A Tatabányai Járási Ügyészség fegyveresen elkövetett garázdaság miatt emelt vádat azzal a többszörösen visszaeső, bűnügyi felügyeletben lévő férfival szemben, aki április 25-én Tatabánya egyik utcáján robogóról egy gázriasztó fegyverrel több lövést leadott egy férfira és a férfi barátnőjére.
Vágólapra másolva!

Április 25-én történt, hogy az egyik tatabányai utcán egy motoros felhajtott a járdára azért, hogy egy korábbi vita miatt megleckéztesse az egyik ismerősét, aki éppen arra sétált.

Kétszer rálőtt a férfira, aki mellett a barátnője is ott volt. A pár megijedt és átment az utca túloldalára. A motoros férfi követte őket és még egyszer rájuk lőtt.

Forrás: Police.hu

Az ügyészek szerint a férfi tudatosan és durván megszegte a társadalmi együttélés szabályait, ami a férfiban és a nőben is félelmet keltett. Emellett alkalmas volt arra is, hogy másokban megbotránkozást vagy riadalmat keltsen, ezért vádat emeltek ellene. A vádiratban az áll, hogy ha a férfi már az előkészítő ülésen beismerő vallomást tesz,

ítélje a bíró 1 év 10 hónap börtönbüntetésre és 2 évre tiltsa el a közügyek gyakorlásától, amellett, hogy a gázriasztó fegyvert elkobozza.

Emellett azt is kezdeményezték, hogy a támadó fegyveres maradjon bűnügyi felügyelet alatt, mert fennáll a veszélye annak, hogy újabb bűncselekményt követne el, ha szabadlábon védekezhetne.