Két házat is kicsaltak egy mentálisan beteg nőtől

sziréna, rendőrség
Vágólapra másolva!
A Pest Megyei Főügyészség egy mentális betegségben szenvedő nő érdekében indított pert. A nő csalás áldozata lett. Az elkövető két szerződést íratott alá vele, amellyel megszerezte az házait. Ezek visszaszerzése érdekében az ügyészség pert indított a bíróságon.
Vágólapra másolva!

Egy középkorú nőt évtizedek óta kezeltek mentális betegsége miatt. Tavaly, év elején Budapest közelében stoppolt. Egy autós felvette és a nő kérésére elvitte a pszichiátriai gondozóba. A férfi meg is várta, majd hazavitte, miközben számos dolgot megtudott a nőről, családi körülményeiről, házairól.

Útközben a pillanatnyi ismeretséget kihasználva a sofőr rábeszélte arra, hogy kössön vele tartási szerződést.

A nő otthonában kötöttek ki, hogy a férfi magával vihesse a női iratait. A nő közölte élettársával, hogy életjáradéki szerződést kíván kötni, amelyben egy házát átadja a frissen megismert férfinak. Az élettársa nem volt hajlandó átadni a papírokat. Ez nem jött össze, de a csaló nem adta fel.

Forrás: Police.hu

Még ugyanezen a napon egy budapesti plázában lévő kormányablakba vitte a nőt, hogy

új lakcímkártyát és ideiglenes személyi igazolványt csináltasson neki.

Ezután különböző helyeken hajnalig alkohollal itatta. A nő reggelig a csalónál maradt. Másnap a férfi megint alkoholt vett a nőnek és udvarolt neki. A nő már azt képzelte, hogy ő a férfi felesége.

Ezután a férfi elvitte a nőt egy budapesti ügyvédi irodába, ahol a nő aláírt két szerződést, melyekkel eladta, illetve elajándékozta a férfinek a házait.

Az adásvételi szerződés azt is tartalmazta valótlanul, hogy a nő a házak árát már korábban megkapta. A szerződéseket elküldték a földhivatalnak, amely bejegyezte az új tulajdonost.

Az ügyészek szerint a szerződések aláírásakor a nő nem volt olyan állapotban, hogy képes lett volna a szerződések tartalmát megérteni, a következményeit belátni, és megfontolt döntést hozni.

A Pest Megyei Főügyészség a házak visszaszerzése érdekében pert indított a Budapest Környéki Törvényszéken. Az ügyészség keresetében azt kérte a törvényszéktől, hogy rendelje el, hogy a földhivatal törölje a férfi tulajdonjogát a tulajdoni lapokról és a nőt jegyezze vissza tulajdonosként.