Kidőlt fa miatt késnek a vonatok a Balatonnál

Vágólapra másolva!
Fakidőlés miatt nem közlekedhetnek a vonatok Balatonmáriafürdő és Balatonfenyves között, a dél-balatoni vonalon jelentősen hosszabb menetidővel kell számolni - közölte a Mávinform. A Budapest-Győr-Hegyeshalom vonalon is jelentős késések vannak.
Vágólapra másolva!

Frissítés: Balatonmáriafürdő és Balatonfenyves között újraindult a vonatközlekedés, de a menetrend várhatóan csak vasárnap reggelre áll helyre.

A fa a sínekre és a felsővezetékre dőlt Balatonmáriafürdő és Balatonfenyves között, a Keszthelyről a Déli pályaudvarra tartó Balaton expressz is ott várakozik.

Az utasokat Balatonmáriafürdő és Balatonfenyves között pótlóbuszok szállítják.

A Budapest-Győr-Hegyeshalom vonalon is hosszabb menetidővel kell számolni, mert Tatabánya és Szárliget között csak az egyik vágányon közlekedhetnek a vonatok. A másikon a Győrből a Déli pályaudvarra tartó S10-es személyvonat várakozik, amelynek leszakadt az áramszedője és a felsővezeték is megsérült

A személyvonat utasait másik vonatra szállítják át. A Sopron illetve a Szombathely felől érkező és oda induló InterCity vonatokon utazók is hosszabb menetidővel számoljanak.

A Budapest–Miskolc vonalon is meghosszabbodik a vonatok menetideje, mivel Nagyútnál meghibásodott a biztosítóberendezés, a vonatok lassabban közlekednek.