Bizalmi kapcsolat lehet Hadházy Ákos és több baloldali újságíró között

Hadházy Ákos
Budapest, 2016. október 16. Hadházy Ákos, a Lehet Más a Politika (LMP) társelnöke beszédet mond az LMP, az Együtt és a Párbeszéd Magyarországért (PM) közös demonstrációján a főváros V. kerületében, a Szabad sajtó úton 2016. október 16-án. Az ellenzéki pártok a Népszabadság megszüntetése és a korrupció ellen tüntettek. MTI Fotó: Mohai Balázs
Vágólapra másolva!
Évek óta bizalmi kapcsolatban van Hadházy Ákossal az az újságíró és felesége, akiknek pontosan ugyanabban a budapesti lakásban van bejelentett vállalkozása, ahol Hadházy alapítványának postacíme is van – számolt be a HírTV Híradója.
Vágólapra másolva!

„Valódi konzultáció" - Ezzel a felhívással gyűjti a nemzeti konzultációs kérdőíveket Hadházy Ákos és az általa létrehozott Tisztességes és Igazságos Társadalomért Alapítvány.

Bár Hadházy Ákos alapítványának székhelye Szekszárdon van, a postafiókhoz tartozó cím ugyanakkor budapesti: a 7. kerületi Lövölde tér 2/a, egy földszinti lakása. Ugyanaz, ahová két vállalkozást is bejegyeztek.

A nyilvános cégadatok szerint, ugyanebben a földszinti lakásban van bejelentve a 24.hu újságírójának Kovács-Angel Marianna egyéni vállalkozása és férjének vállalkozása is.

Az alapítvány és az újságíró között a kapcsolódási pont, a 24.hu munkatársának férje, Kovács Áron, aki szintén ezen a címen érhető el. Ő Hadházy Alapítványának a kurátora - hangzott el a HírTV riportjában.

Hadházy szerdán elismerte, hogy ismeri az újságírót, de azt tagadta, hogy a konzultációs ívek gyűjtéséhez Kovács-Angel Mariannának bármilyen köze lenne. Arról viszont nem beszélt, hogy az újságíró férjének azonban van, hiszen ő a Tisztességes és Igazságos Társadalomért Alapítvány kurátora.

Kovács Áron korábban közösségi oldalán több olyan fényképet is posztolt, ahol Hadházy Ákossal látható. Van olyan fénykép is, ahol Kovács azzal büszkélkedik, hogy 2013-ban már interjúzott a politikussal. Kovács Áron korábban a még Simicska Lajos érdekeltségi körébe tartozó Magyar Nemzetnek írt.

Ebből világosan látszik, hogy Kovács és Hadházy között évek óta bizalmi kapcsolat van. Felesége Kovács-Angel Marianna több olyan Hadházy mellett érvelő cikket is írt, amelyeket a 24.hu publikált. Ezért is lehet aggályos, hogy a férfi és felesége, azaz a baloldali 24.hu újságírójának címe pontosan megegyezik a Hadházy féle alapítvány postacímével - tudósít a HírTV.

A csatorna napok óta szeretné megtudni a részleteket a független országgyűlési képviselőtől, aki sajátos módon bojkottálja a HírTV-t. Csak és kizárólag élő adásban lenne hajlandó válaszolni kérdéseikre.

Azt már mi tesszük hozzá: ismerve a radikális baloldali politikusok tévés provokációit (elég utalni Jakab Péterre vagy az egyik momentumos vezetőre), nem nehéz megjósolni, hogy egy élő adás lehetőségét a parlamentben is trágárkodó vagy a tévészékházban fetrengő Hadházy mire próbálna felhasználni.