Egy bicikliző nő a XI. kerületben egy kereszteződésben átment a piroson. Amikor rendőrök igazoltatni akarták, nem állt meg. Később hamis adatokat adott meg, az egyik rendőrt meg is rúgta.

A nő május 16-án, 11 óra körül hajtott át biciklivel a piroson a Bertalan Lajos utca és a Bartók Béla út kereszteződésében. A rendőrök látták és igazoltatni akarták, de  a felszólítás ellenére nem állt meg. Csak úgy tudták megállítani, hogy elé kanyarodtak az autójukkal. 

A biciklis először nem akarta igazolni magát, másodszor pedig hamis adatokat diktált be. Amikor közölték vele, hogy az adatok hamisak, a nő kijelentette, hogy mivel már megadta az adatait, a rendőröknek nincs joga őt feltartóztatni, és neki erre nincs is ideje, majd el akart onnan menni.

Forrás: Police.hu

Az egyik rendőr elkapta a biciklije kormányát, hogy feltartsa, a nő erre felé ütött. Ezek után megbilincselték és megpróbálták beültetni a rendőrautó hátsó ülésére. A nő folyamatosan ellenállt és combon rúgta az egyik rendőrt. 

Az ügyészség hivatalos személy elleni erőszak miatt folytat nyomozást az ügyben. Kihallgatták a nőt, aki részben beismerő vallomást tett, és nem élt panasszal a gyanúsítás ellen.