Könyvelési anyagokat kerestek, rosszul tartott állatokat találtak

NAV ellenőrzés állattartás
Vágólapra másolva!
Könyvelési anyagokat kerestek a NAV nyomozói, amikor egy rossz körülmények között tartott kecskére, egy őzgidára és malacokra bukkantak egy békési házban. A férfi így már nem csak költségvetési csalás miatt felelhet.
Vágólapra másolva!

Munkatársaink könyvelési anyagot kerestek egy békési férfinél, amikor egy rossz körülmények között tartott kecskére és az általa nevelt őzgidákra, vad- és házi malacokra bukkantak - írja közösségi oldalán a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

A bejegyzés szerint a pénzügyi nyomozók egy mezőgazdasági munkásokat kölcsönző vállalkozót látogattak meg, akinek sem az adóbevallásai nem voltak rendben, és

a gyanú szerint több millió forint adót sem fizetett be.

– A Békés megyei házban azonban nemcsak a feketefoglalkoztatást bizonyító papírokra, hanem több, engedély nélkül tartott állatra is bukkantak a pénzügyi nyomozók. A kert végében lévő ólnál három őzgidát és egy kis vadmalacot találtak, akiket egy igen rossz körülmények között tartott kecske „fogadott örökbe" - írják a bejegyzésben.

Értesítették a rendőröket

A kecske rövid kötélre volt kikötve, víz sem volt előtte. A rossz bőrben lévő állat látta el az anyai teendőket a vadak mellett, táplálta az őzeket és a vadmalacot is.

A Gyulai Rendőrkapitányság rendőrei megtették a szükséges intézkedéseket és a rendőrkapitányság az ügyben lopás, illetve más bűncselekmények gyanúja miatt nyomozást indított – derült ki a NAV bejegyzéséből.

A NAV munkatársai a bizonyítékokat lefoglalták, a költségvetési csalás miatti nyomozás folytatódik.