Négy megyében egyáltalán nincs aktív koronavírus-fertőzött Magyarországon

2020.07.16. 16:18

A magyarországi aktív fertőzöttek száma jelenleg 528 fő. A legtöbb aktív fertőzött továbbra is Budapesten van, és jelenleg 5-en vannak lélegeztetőgépen. Baranya-, Somogy-, Tolna-, Jász-Nagykun-Szolnok megyében nincs aktív fertőzött. Minden ötödik aktív beteg kórházban van - írta csütörtök délután a koronavírus.gov.hu.

Magyarországon eddig összesen 4279 új koronavírussal fertőzöttet azonosítottak. A fertőzöttek 51 százaléka 60 év feletti, 57 százalékuk nő, 42 százalékuk férfi. A védekezés első szakasza sikeres volt, az időben meghozott intézkedéseknek köszönhetően elkerültük a tömeges megbetegedéseket és több ezres haláleseteket.

Forrás: koronavirus.gov.hu

 Az aktív fertőzöttek és a kórházban ápoltak száma az elmúlt időszakban fokozatosan csökken. Az új fertőzések száma az elmúlt hetekben stagnál,

egyelőre nem nőtt kiugróan, és a most életbe lépett beutazási korlátozások célja is az, hogy ez így maradjon, a vírust ne hurcolják be külföldről és a járvány ne lángoljon fel. A kormány célja, hogy csak a legszükségesebb korlátozásokat tartsa fenn.

A halottak száma 595 fő, az elmúlt öt napban nem történt új haláleset.

A halottak 93 százaléka 60 év feletti, 6 halott a 30-39 éves, 10 halott a 40-49 éves és 24 fő az 50-59 éves korcsoportba tartozik. A halottak 96 százaléka krónikus társbetegséggel küzdött. A halottak 60 százaléka budapesti, ezt követően a legtöbb COVID-19 fertőzéssel összefüggésbe hozható halálesetet Pest, Fejér és Komárom-Esztergom megyében regisztrálták.

Három olyan megye van, ahol a eddig nem történt halálozás: Békés, Vas, és Hajdú-Bihar.