Életeket mentett Balassagyarmaton a szabadnapos rendőr

Vágólapra másolva!
Vezetés közben lett rosszul egy Balassagyarmat felé közlekedő busz sofőrje. Csak a szerencsének köszönhető, hogy nem történt tragédia. A buszon utazott egy szabadnapos rendőr, ő vette át az irányítást. 
Vágólapra másolva!

Varga-Csikász Bese rendőr július 1-én 24 órás szolgálata után Újpest-Városkapunál szállt fel a buszra.

"A szokásos menetidőt betartva indultunk. A jármű a Váci úton haladt, majd az M2-es autóútra kellett volna letérnie, csakhogy a sofőr nem kanyarodott le. Ez percekkel később tűnt fel, amikor az utasok zúgolódni kezdtek"

- idézte fel a Varga-csikász Bese, majd

a sofőrhöz ment, hogy figyelmeztesse, rossz irányba halad. A nyugdíjas sofőr azt mondta, hogy eltévedt,

de a következő lehetőségnél visszakanyarodik az M0-sra.

A rendőrnek időközben feltűnt, hogy a sofőr sávváltások közben is bizonytalan, ezért megkérdezte, segíthet-e valamiben. A férfi ismét azt válaszolta, hogy eltévedt, ugyanis most vezeti először a járatot.

- magyarázta a rendőr.

Forrás: Police.hu

Ekkor felhívta a Volánbusz központi számát, igazolta magát,

elmondta, hogy a sofőr nem tud tájékozódni, furcsán viselkedik. Pár perc alatt világossá vált, hogy a férfi valóban félrebeszélt: 30 éve ugyanazon a vonalon dolgozik.

A busztársaság már a hívás előtt, a GPS adatai alapján észlelte, hogy valami gond van a járattal, ráadásul hiába próbálták telefonon elérni a sofőrt. A Volánbusz munkatársa, és a rendőr megegyezett abban, hogy a buszt meg kell állítani.

- mondta.

A sofőr megállította a buszt, behúzta a féket, és bekapcsolta a vészvillogót. Kinyitotta az ajtókat, és a motort is leállította, miközben a rendőr elvette tőle az indítókulcsot.

- mondta el a rendőr.

Tíz perccel ezután rendőrök, majd mentősök érkeztek.

Az orvos a tünetek alapján arra gyanakodott, hogy a vezető stroke-ot kaphatott. A sofőrnek szerencséje volt, hogy időben észlelték a problémát,

és azonnal kórházba vittékk. Varga-Csikász Bese megköszönte a mentősök, a Volán dolgozói, és váci kollégái segítőkész viselkedését

- tette hozzá.