Megszűnt a veszprémi Jobbik miután Varga-Dammot kizárták a pártból

ORBÁN Viktor; JAKAB Péter
Hatalom kellene neki
Vágólapra másolva!
Társaival együtt kilép a Jobbikból a veszprémi csoport elnöke, továbbá megszűnik a helyi alapszervezet - tudta meg az Origo. Kovács Rajmund és a veszprémi alapszervezet azután döntött így, hogy a pártvezetés kizárta Varga-Damm Andreát a szervezetből. Egyre kevesebben bírják már elviselni a Jobbikot Gyurcsány Ferenchez közelítő Jakab Péter pártelnök terrorját. 
Vágólapra másolva!

Miután a Jobbik vezetése kizárta Varga-Damm Andreát a pártból, tiltakozásképpen a hozzá közel álló veszprémi csoport bejelentette megszűnését.

Kovács Rajmund önkormányzati képviselő, az alapszervezet elnöke arról tájékoztatta az Origót,

  • vasárnap lemond valamennyi, a Jobbikban betöltött tisztségéről;
  • a veszprémi alapszervezet tagjainak jelentős része már kilépett a pártból, amivel a csoport létszáma 10 fő alá csökkent,
  • így a párt alapszabályának értelmében az alapszervezet megszűnt.

Úgy tudjuk, Kovács döntése összefüggésben van a Jobbikban jelenleg is zajló folyamatokkal, a Gyurcsány-párti Jakab Péter autokratikus pártvezetésével, és Varga-Damm kirúgásával.

Mint ismert, a veszprémi Jobbik sokáig Varga-Damm bázisának számított, a politikus a párt veszprémi jelöltje volt a legutóbbi parlamenti választáson. Emlékezetes, a veszprémi Jobbik volt az első, amelyik kiállt Varga-Damm mellett, amikor Jakabék mondvacsinált indokokkal akarták kitenni őt a pártból. Később a politikus maga lépett ki a Jobbik frakciójából.

Jakab Péter, a Jobbik elnöke lassan egyedül marad a pártban Forrás: MTI/Illyés Tibor

Ahogy az Origo is beszámolt róla, Varga-Dammot a múlt héten zárták ki, igaz, erről maga sem tudott, hiszen nem tartottak tárgyalást az ügyében.

A Gyurcsány-vonal és Jakab Péter győzelmével végződő, januári tisztújítás óta sorra oszlatják fel magukat, szűnnek meg a jobbikos alapszervezetek.

Legutóbb a Sneider Tamáshoz köthető hatvani csoport hagyta ott a Jobbikot. "Nem kérünk az ávós módszereket megszégyenítő besúgóhálózatból, akik hűen szolgálják ki az új jobbikos nagyurak minden vágyát, és távolíttatják el a pártból azokat, akiknek nem tetszik Jakabék rombolása" - írták. Korábban pedig a zalaegerszegi és ozorai,az apci, a tarnaszentmiklósi és a horti csoport, majd a ludasi és a nagyúti alapszervezet oszlatta fel magát.