Az M6-os autópályán igazoltatták azt a férfit, akinek az autójában 5 migráns utazott. A szír embercsempész Ausztrián keresztül Németországba akart vinni őket, papírok nélkül.

A 34 éves férfi, aki egy szót sem beszél magyarul, német lakcíme, tartózkodási helye van és szír állampolgár, német rendszámú autójával augusztus 10-én hajnalban az M6-os autópályán haladt. A Fácánkerti pihenőnél megállították a rendőrök.

A kocsiban 5 férfi utazott, akik szír állampolgárnak vallották magukat, de nem voltak irataik. Embercsempészek segítségével jutottak el Szíriából Törökország, Görögország és Macedónia érintésével Szerbiába. A zombori menekülttáborból indult el, illegálisan lépték át a magyar határt. Tovább akartak menni Ausztriába majd Németországba.

A gyanú szerint a szír embercsempész segített nekik abban, ahogy bejussanak az országba.

Az ügyészség szerint az embercsempészéssel gyanúsított férfinál fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye, valamint az, hogy ha szabadlábon védekezhet, veszélyeztetné a bizonyítást, ezért javasolták a letartóztatását. A bíróság ezzel egyetértve szeptember 12-ig ezt el is rendelte. A döntés jogerős.