Folyókká változott utcák, elöntött plázák a hétfői vihar után - videó

Budapest vihar eső vízözön közlekedés
Vágólapra másolva!
Apokaliptikus képeket osztottak meg az emberek a viharról, ami tegnap délután csapott le az országra. Folyókká változtak az utcák Győrben, ahol több bevásárlóközpontot is le kellett zárni, de nem kímélte az időjárás Komárom-Esztergom megye településeit sem. Mintegy négyszáz helyszínre kellett kivonulniuk a tűzoltóknak.
Vágólapra másolva!

Rövid idő alatt nagy mennyiségű eső zúdult Győrre hétfő délután - írja a Kisalföld. A cikk szerint a víz bejutott a Dunakapu téri mélygarázsba, de csak a legalsó szintet kellett lezárni.

A honlapon közzétett felvételek szerint a vihar után szinte patakokká változtak az utak a városban, és

több bevásárlóközpontot is be kellett zárni

a beömlő víz miatt.

Nagy erővel csapott le a vihar Komárom-Esztergom megyében is, Ácson szupercellát fotóztak, Komáromban viharos szelet, jeget és brutális felhőszakadást hozott a vihar a kemma.hu összefoglalója szerint. A lap egyik olvasója egy videót is megosztott arról, hogyan érte el a vihar Tatabányát.

Zivataros lesz a folytatás is

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) helyettes szóvivője kedden reggel azt közölte, hogy főleg a hirtelen felgyülemlett esővíz szivattyúzásához kérték a tűzoltók segítségét a hétfői vihar miatt, de több helyen vezetékeket is leszakított a viharos szél.

Dóka Imre közleménye szerint

mintegy négyszáz helyszínre kellett kivonulniuk a tűzoltóknak.

A legtöbb beavatkozás Fejér, Komárom-Esztergom, Győr-Moson-Sopron és Vas megyében volt, de a fővárosban is többször riasztották a tűzoltókat a viharos szél és a felhőszakadás miatt. Vas megyében, Kenéz településen egy lakóház tetejét rongálta meg a viharos szél, az épület lakhatatlanná vált, az ott lakók elhelyezéséről gondoskodtak - írta.

A katasztrófavédelem azt kéri, hogy mindenki figyelje a meteorológiai szolgálat figyelmeztetéseit, előrejelzéseit, lehetőség szerint senki ne parkoljon a viharos szélben fák alá, a közúton pedig a fasorok mellett is kellő figyelemmel közlekedjen. Ha leszakadt vezetéket vagy bajba jutott embert látnak, jelezzék azt a 112-es segélyhívón - olvasható a közleményben.

A Köpönyeg.hu előrejelzése szerint

kedden is várhatóak viharok:

nyugat felől több hullámban alakulnak ki záporok, zivatarok. Néhol felhőszakadás és jégeső is lehet.