Haláláig félt az idős férfi, akit kirabolt az ismert ügyvéd uzsorása

Vágólapra másolva!
Elhallgattatlak! – fenyegette a hatalmas termetű rabló, lefogva Molnár Józsefet, miközben társa az idős ember hat értékes festményét elvitte - írta a Blikk.
Vágólapra másolva!

Bár a szörnyűség már hét éve történt, a korábban többször büntetett K. J.- t csak most ítélték el öt év börtönre – és ez még nem jogerős. A férfi egyébként korábban onnan volt ismert, hogy ő volt az, aki uzsorakamatra adott pénzt a Ruttner György ügyvédnek.

Idős áldozatuk, Molnár József egészen

haláláig rettegett, hogy újra meglátogatják a rablók, akiket feljelentett – elítélésüket azonban már nem érte meg.

Józsi bácsit egy nap felhívta a régen látott „unokaöccse", hogy meglátogatnák. 2013 májusában megérkeztek a rokonok, ám Józsi bácsi hamar rájött, hogy nagy baj van: ezek a férfiak nem családtagok.

– meséli Mária, a hét éve tartó ügy közben elhunyt áldozat unokahúga.

Nem derült ki, hogy a legalább háromfős bűnbanda honnan tudott a lakásban lévő, akkor hétmilliós értékre becsült Bernáth Aurél-, Schönberger Armand-, Szőnyi István-, Remsey Jenő- és Molnár C. Pál-alkotásokról. A tettesek hat híres festményt akasztottak le a falról, amikor a bácsi tiltakozott, a kétszázkilós K. lefogta, és megfenyegette:

elhallgattatja, ha kiabálni mer.

Az unokahúga elmondta, hogy Józsi bácsi belebetegedett, amikor az otthonában szembesítették a tettesekkel, újra átélte az egészet. Haláláig egy percre sem lehetett egyedül hagyni, senkinek nem nyitott ajtót, annyira

rettegett, hogy visszajönnek hozzá bosszút állni a szabadlábon lévő bűnözők.

Végül nem élte meg az ítéletet, 86 évesen meghalt.

Három műalkotás előkerült, de másik háromnak nyoma veszett. K. J. első fokon öt év, társa, H. A. két év és két hónap, az őrszemként közreműködő nő egy év és nyolc hónap börtönbüntetést kapott, a tettesek a jogerős ítéletig szabadlábon maradtak.

A rablás elkövetője, K. J. az a férfi, aki 60 milliós sikkasztással vádolta meg alaptalanul Ruttner Györgyöt, akit négy éve jogerősen felmentett a Székesfehérvári Törvényszék. Kiderült, hogy K. J. és testvére uzsorásként sanyargatta annak ellenére, hogy a tőlük kapott kölcsönt már bőven visszaadta. A most rablásért elítélt férfi védője volt korábban Ruttner.

– erősítette meg a Vasárnapi Blikk információját Ruttner György, aki az alaptalan vád miatt kártérítési pert is indított.