A Ripostnak beszéltek az elgázolt 14 éves lány iskolatársai arról, hogy a buszról hallották a dudálást.

Ahogy arról korábban mi is írtunk, pénteken a Budatétény megállóhelytől 300 méterre, egy zajvédőfallal is elzárt vasúti pályaszakaszon elgázolt a vonat egy 14 éves lányt. A tini zenét hallgatott, miközben az üzemi területen gyalogolt, ezért nem hallhatta, hogy jön a vonat. Métereken át tolta maga előtt a szerelvény a lányt. A vérnyomokat mésszel öntötték le.

Pénteken történt a halálos gázolásForrás: Ripost

Nem értem, hogy mit keresett pont itt a síneken, hiszen a következő megálló még jóval feljebb van – mondta az egyik iskolatársa.

Egy másik diák pedig arról beszélt, hogy hallották a dudálást.

Mi busszal mentünk haza, és amikor a vasúti sínek mellett haladtunk el, hallottuk az elhaladó vonat fülsiketítő jelzését, majd azt, ahogy fékezni próbált. Sejtettük, hogy elütött valakit, de azt nem, hogy pont a mi barátunkat!

Mész a sínek közöttForrás: Ripost

Egy szemtanú a lapnak azt mondta, hogy:
ahogy a vonat elütötte, maga alá gyűrte. Métereken át vonszolta magával, ezért van ilyen hosszú szakasz leöntve mésszel. Szörnyű ez a tragédia, szegény lány, szegény szülei!Sok baleset azért történik, mert a közlekedők akadályozzák az érzékszerveik rendes működését, például úgy, hogy

fülhallgatóval hallgatnak zenét, vagy teljesen belemerülnek a mobiltelefonjukba, de még a kapucnis pulcsi is akadályozhatja a külvilág érzékelését.

A tragédia helyszíneForrás: Ripost

A vágányokon való átkeléskor kiemelt veszélynek vannak kitéve a gyalogosok és a biciklisek, ha körültekintés nélkül mennek át a kereszteződésen.