Bajkai István: Ez nem csak a megbecsülést, hanem a szemléletváltást is jelent

Vágólapra másolva!
Dr. Bajkai István, a Fidesz országgyűlési képviselője, az országgyűlés Törvényalkotási Bizottságának alelnöke a vasárnapi időközi országgyűlési választásról, valamint az egészségügyben várható jelentős béremelésekről is beszélt.
Vágólapra másolva!

Vasárnap kerül sor a szerencsi választókörzetben egy időközi országgyűlési választásra. A politikus arra a kérdésre, hogy milyen érzései lesznek, ha az ellenzék által támogatott, a szélsőséges kijelentéseiről elhíresült jelölt győz, úgy felelt, mindenképpen arra készül, hogy a Fidesz-KDNP jelöltje fog győzni. Megjegyezte azt is, most is ül a Parlamentben olyan képviselő, aki hasonló nézeteket vall, mint a jelölt. Véleménye szerint a választópolgárok kellő bölcsességgel rendelkeznek és nem juttatnak be az Országgyűlésbe egy antiszemita, rasszista embert. Erről a jelöltről azt is elmondta Bajkai István, hogy annyi módon bizonyította már az alkalmatlanságát arra is, hogy akár a helyi közéletben vegyen részt, nemhogy a Parlament falai között.

Arról nem beszélve, hogy a hírek szerint vállalkozóként dolgozott, a cége csődbe ment, ő maga nem fizette ki a munkavállalóit. De a legfontosabb, hogy azok a nézetek, amiket korábban hangoztatott, amivel súlyosan sértette meg a zsidó honfitársakat, de nem csak őket, hanem az egész magyar társadalmat, teljes mértékben vállalhatatlanok. Az ő esetleges győzelmével szemben minden érvényes választójogi eszközt igénybe kell venni, de az is érdekes, hogy a baloldali ellenzék egy ilyen politikust indított el az időközi választáson. Egy ilyen ember méltatlan a politikai pályára, arra, hogy embereket képviseljen, az ő jelölése a baloldalnak a bűne – jelentette ki Bajkai István, ez a lépés – tette hozzá, azt jelzi, hogy a baloldali ellenzék hogyan gondolkodik, de azt is mutatja, Magyarországon éppen nincs hiánya a jogállamnak, hiszen nyugodtam el lehet indítani egy szélsőséges politikust is a választáson.

A teljes beszélgetést itt olvashatják.