A gyanú szerint külön lakást bérelt drogbizniszükhöz az a fiatal pár, akiket a XIII. kerületben fogtak el a fővárosi rendőrök.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Felderítő Főosztály Kábítószer Bűnözés Elleni Osztálya a XIII. kerületi nyomozókkal közösen tartott kutatást október 8-án egy újlipótvárosi lakásban, mivel megtudták, hogy ott nagyon sok kábítószer van.

Forrás: Police.hu

A kutatás során közel 28 kilogramm marihuánát, 6 kilogramm amfetamint, 1 kilogramm kokaint és másfél kilogramm MDMA-t, továbbá kábítószer előállításához, adagolásához és értékesítéséhez használt eszközöket – többek között egy présgépet is - találtak és foglaltak le. A kábítószert a gyanú szerint a 33 éves K. Viktor a párjával közösen árulta. Kiderült, hogy a férfi és a nő nem a társasházi lakásban laktak,

azt csak a közös drogbizniszük miatt bérelték.

A dílereket akkor kapták el, amikor autóval a házhoz értek.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Felderítő Főosztály nyomozói K. Viktort és F. Claudiát kábítószer-kereskedelem gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként, majd őrizetbe vették őket és kezdeményezték az ügyészeknél letartóztatásuk indítványozását, amelyet az ügyészek kérésére az illetékes bíróság október 11-én elrendelt.