Kiraboltak és brutálisan meggyilkoltak egy idős nőt Pécsett

sziréna, rendőrség
Vágólapra másolva!
Brutális kegyetlenséggel gyilkoltak meg egy idős asszonyt Pécsett. Egy férfi felcsengetett hozzá, majd a lakásában beszélgetni kezdtek, közben a társa besurrant és elvitte az asszony nyugdíját. A házigazda észrevette, hogy a férfin kívül más is járt a lakásban, ezért meggyilkolták.
Vágólapra másolva!

Egy 82 éves asszony 2014 januárjában járólapokat cseréltetett az otthonában egy vállalkozóval. A munkásnak feltűnt, hogy megbízója jó anyagi körülmények között él, amit elmondott a társának. Eltervezték, hogy kirabolják. Nagyjából fél évvel később a két férfi elment az asszony lakásához. A munkás felcsengetett. Mivel ismerte, az asszony felengedte. Amíg az egyik tolvaj bement a lakásba, a másik fél emelettel lejjebb várakozott.

Az asszony és a munkás beszélgetni kezdett a konyhában, társa besurrant a lakásba és értékek után kezdett kutatni.

Nagyjából 100 ezer forintot talált, amit eltett, majd elment. Az asszony meghallotta, hogy becsukódott a bejárati ajtója. Kiment az előszobába, észrevette, hogy valaki volt a lakásban.

Kiabálni kezdett, mire a munkás ököllel arcon vágta, amitől elesett. A férfi a földön fekvő asszonyt egy fóliatűzőgéppel többször fejen ütötte, amitől elájult.

Mielőtt elmenekült volna, még ő is átkutatta a lakást.

Közben egy harmadik férfi, az asszony korábbi lakótársa felcsengetett a lakásba, hogy visszaadja a kölcsönkért pénzt.

A munkás azt hitte, hogy a társa az, ezért beengedte.

A nyitott bejárati ajtón belépett a lakásba és meglátta az eszméletlen asszonyt, meg a munkást, amitől pánikba esett és elmenekült.

Nem szólt senkinek arról, hogy mit látott, és az asszonynak sem segített.

Mivel gyilkosa biztosra akarta venni, hogy az asszony meghalt, még többször fejen is szúrta egy éles tárggyal.

Ezek után magához vett 80 ezer forint értékben dísztárgyakat, majd megfogta a lakás kulcsait, bezárta az ajtót és elmenekült.

Az asszony a helyszínen meghalt, a gyors orvosi segítség sem menthette volna meg az életét.

A bíróság első fokon a visszaeső munkást nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt életfogytig tartó börtönbüntetésre ítélte,

amiből legkorábban 30 év múlva szabadulhat.

A többszörösen visszaeső társát pedig lopás miatt 1 év 8 hónap börtönre ítélték, míg az asszony korábbi lakótársa segítségnyújtás elmulasztása miatt 490 ezer forintos pénzbüntetést kapott. A korábbi lakótárs ítélete jogerős, a másik két esetben az ügyészség súlyosbításért, a munkás és a védője pedig felmentésért fellebbezett. A tárgyalás ma folytatódik a Pécsi Ítélőtáblán.