Az Orbán-kormány új alapokra helyezte a külhoni és a diaszpóra magyarság képviselőivel folytatott párbeszédet

SZILÁGYI Péter
Eger, 2020. szeptember 26. Szilágyi Péter, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős miniszteri biztosa beszédet mond a Vasárnapi Iskola Alapítvány éves Összetartás konferenciáján Egerben, a Eszterházy Károly Egyetem dísztermében 2020. szeptember 26-án. MTI/Komka Péter
Vágólapra másolva!
Az Orbán-kormány új alapokra helyezte a külhoni és a diaszpóra magyarság képviselőivel folytatott párbeszédet és azon dolgozik, hogy minél több területen váljon általánossá az egységes magyar nemzetben és az egységes Kárpát-medencében gondolkodás - mondta Szilágyi Péter, Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős miniszteri biztosa szombaton, Magyaralmáson.
Vágólapra másolva!

Szilágyi Péter a magyaralmási Trianon-emlékhely ünnepélyes átadásán arról beszélt, hogy számtalan magyar ember kényszerült az elmúlt évszázadban a határon túlra, majd elhagyni szülőföldjét akár egy jobb élet reményében.

Szilágyi Péter, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős miniszteri biztosa Forrás: MTI/Komka Péter

Hozzátette,

a kormány legfontosabb céljává vált, hogy megóvja az elszakadni látszó évszázados családi gyökereket,

ezért az anyaországi és külhoni magyarság képviselőivel közösen sikerült fellendíteni a máig gyarapodó közösségeket. A kormány támogatásával épültek, vagy megújultak óvodák, iskolák, templomok és különböző közösségi terek - fűzte hozzá a miniszteri biztos.

- fogalmazott Szilágyi Péter.