Vágólapra másolva!
Megérkezett az influenza elleni oltóanyag minden rendelőbe, keddtől mindenhol elérhető az ingyenes védőoltás, amelyet telefonon lehet igényelni a háziorvosnál - jelentette be Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő.
Vágólapra másolva!

Mától mindenhol elérhető az influenza elleni védőoltás: az oltóanyag megérkezett minden rendelőbe. Telefonon lehet igényelni az oltást a háziorvosnál - írta a közösségi oldalán Szentkirályi Alexandra. A kormányszóvivő arra is emlékeztet a bejegyzésében, hogy az idei őszi-téli szezonban bárki ingyenesen megkaphatja a védőoltást.

Ez a kormánydöntés is a járvány elleni védekezést szolgálja, hiszen

Nekik mindenképp javasolt élni az ingyenes lehetőséggel! - írta Szentkirályi Alexandra, aki azt is hozzátette, hogy másoknak is érdemes beadatni a védőoltást, mert az influenzás ember legyengült szervezete fogékonyabb lehet más betegségekre, így a koronavírusra is.

Ne dőljünk be a fake newsnak: a védőoltások nem járnak egészségügyi kockázattal, az ezzel ellentétes állításoknak nincs tudományos alapjuk. Bárki bátran beadathatja a védőoltást - tette hozzá a kormányszóvivő.