A VIII. kerületi rendőrök keresnek egy férfit, aki kést rántott elő, amikor az egyik boltban az eladó szólt neki, hogy maszk nélkül nem mehet be. A biztonsági kamera felvételt is készített, amit a rendőrség megmutatott a honlapján.

A BRFK VIII. Kerületi Rendőrkapitánysága felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntett gyanúja miatt indított nyomozást. 

A képen látható férfit keresik a VIII. kerületi rendőrökForrás: www.police.hu

A férfi 2020. szeptember 13-án 6 óra 25 perc körül a VIII. kerületben, egy Baross utcai üzletbe akart belépni, amikor egy ott dolgozó nő rászólt, hogy védőmaszk viselése nélkül nem mehet be a boltba. A férfi ekkor egy kést vett elő, azzal megfenyegette az eladónőt, mondván, hogy mindenképpen be fog menni a boltba. A fenyegetőző bement a pékségbe, de a nő azonnal riasztotta a rendőröket. A támadó közben elmenekült, de hátrahagyta a kést és egy ólmosbotot is. 

A férfiról felvételt készített a biztonsági kamera.

A BRFK VIII. Kerületi Rendőrkapitánysága kéri, hogy aki a képen látható férfit felismeri, személyazonosságával, tartózkodási helyével, vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, akár névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést a nap 24 órájában elérhető 06-80-555-111-es Telefontanú zöldszámán, illetve a 112-es díjmentes segélyhívó számon.