Túrázók mentették meg a máriabesnyői mezőn hagyott újszülött kisbabát

Vágólapra másolva!
Senkinek, még a családjának sem vallotta be, hogy terhes a gödöllői M. Gabriella. A fiatal nő a máriabesenyői tarlón szült meg, majd otthagyta a gyereket, akinek az életét arra járó túrázók mentették meg - számolt be a Bors.
Vágólapra másolva!

A fiatal nő még a saját családja elől is eltitkolta, hogy teherbe esett,

orvoshoz nem járt, mintha saját maga sem akart volna tudomást venni születendő gyermekéről.

Gabriella családja korábban azt nyilatkozta a Borsnak, hogy semmit nem sejtettek a babáról.

- mondta a napilap munkatársának akkor a nő anyja, Marika.

A szülés végülis akkor indult meg, amikor Gabriella sétálni indult, így a máriabesnyői tarlón, egy bokor alatt adott életet a kicsinek a patak mellett.

A koraszülöttként, méhen belüli sorvadással született csecsemőt ezután egy közeli ház nehezen belátható részére vitte, és otthagyta, majd, mintha mi sem történt volna, hazament, lezuhanyzott, és elindult kutyát sétáltatni.

A baba csupán a véletlen szerencsének, és egy arra járó párnak köszönheti az életét.

- emlékezett vissza a Borsnak Pintér Patrik, aki a kisfiút gyorsan átadta a párjának, ő maga pedig segítségért sietett. A páros elmondta, hogy

a baba feje már lilulni kezdett, később pedig kiderült, hogy csupán percei voltak hátra a kihűlésig.

Időközben Gabriella is lebukott, ugyanis míg Patrikék megtalálták a babáját, ő a templom környékén rosszul lett, és bevitték a mentők a közeli kórházba, ahol hamarosan fény derült arra, mi is történt korábban. A nőt most 14. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés kísérlete miatt állítják bíróság elé, tárgyalása kedden lesz.