Szombat este már alig tudtam levegőt venni, és így már a beszéd sem nagyon ment. Ki kellett hívni a mentőt és kórházba kerültem. Jelenleg oxigénnel segítenek, de ezek a napok meghatározóak, hogy javulok-e, és hogyan tovább - írta közösségimédia-oldalán Borbély Lénárd, Csepel polgármestere.

Borbély Lénárd csepeli polgármester azt írta, hogy a koronavírus-megbetegedés óta az állapota nem javult, csak napról napra rosszabb lett. Szombat este már alig tudott levegőt venni. Ezért ki kellett hívni a mentőt hozzá, és kórházba került.

Borbély Lénárd, Csepel fideszes polgármestereForrás: MTI/Mónus Márton

A polgármester részletezte, hogy kétoldali tüdőgyulladást kapott, az immunrendszere összeomlott, és a véroxigénszintje folyamatosan csökken. Ezért jelenleg oxigénnel segítik, de ezek a napok meghatározóak, hogy javul-e az állapot, és milyen terápiát alkalmazzanak nála a továbbiakban. Szombat este óta szteroidos gyógyszert, antibiotikumot és egy további gyógyszeres kezelést kap. A nővérek nagyon kedvesek és az orvosok is. Köszönöm nekik! 

- írta közösségimédia-oldalán Borbély Lénárd. Majd hozzátette, hogy jelenleg azért van jobban, mert kap levegőt. Aki ezt nem élte át, az nem is nagyon tudja elképzelni, milyen érzés. Mindenesetre nem könnyű leírni.

39 éves vagyok, minden hétköznap sportolok, sokszor hétvégén biciklizni járok, folyamatosan vitamint szedek. Akik körülöttem vírusosak lettek, mindenki könnyedebben vészeli át. Sokkal idősebben is - írta Csepel polgármestere, majd hozzátette, hogy azt viszont nem gondolta volna, hogy vele ez történik: Tartott a koronavírustól, de nem félt tőle. 

Köszönöm mindenkinek a sok jókívánságot, az aggódást, az imákat és a segítségek felajánlását. Nagyon jól esik. Sajnos...

Közzétette: Borbély Lénárd – 2020. október 25., vasárnap

Végül arra kért mindenkit, hogy tartsanak be minden kormányzati óvintézkedést. Tehát kerüljék el a zsúfolt helyeket, a testi kontaktust, ne menjenek tömegbe. Hordjanak maszkot és tartsanak távolságot. Ugyanis a személyes példája jól megmutatja, hogy a koronavírus nem válogat és főleg azt, hogy nagyon alattomos. 

A mielőbbi gyógyulás reményében, mindenki nagyon vigyázzon magára, a családjára, és vigyázzunk egymásra. Ez komoly felelősség! 

- zárta gondolatait Borbély Lénárd.