Megdöbbentő állítást fogalmazott meg Gyurcsány Ferencné az ATV Egyenes Beszéd című műsorának egyik múlt heti adásában - írja a Magyar Nemzet. Gyurcsány Ferenc felesége, a Demokratikus Koalíció uniós képviselője szerint a magyar munkavállalók tanulatlanok és – ahogy ő fogalmazott – olcsók, és a Fidesz a multinacionális cégeket akarja kiszolgálni velük.

A DK politikusa természetesen nem mond igazat, hiszen Magyarországon a legtöbb munkavállalót nem a multik, hanem a kis- és középvállalkozások alkalmazzák. Emellett a válság előtti időszakban öt százalék körüli gazdasági növekedést jegyeztek fel idehaza, az unióban kevés helyen tudtak ennél jobb eredményt elérni. S hozzá kell tenni azt is, hogy jelenleg foglalkoztatási csúcs van idehaza, 4,5 millió embernek van állása. Gyurcsány Ferenc kormányzása idején egymillió fővel kevesebben dolgoztak.

Dobrev Klára és Gyurcsány FerencForrás: MTI/Mohai Balázs

Az pedig már csak ízlésbeli kérdés, hogyan ítélheti meg a kétkezi munkaerő olcsó jellegét olyan valaki, aki előbb kommunista, utóbb újkapitalista luxusban nőtt fel. A jelek szerint Gyurcsányné nemigen érintkezett a valódi világgal, ahol a munka valódi munkát jelent, a kétkezi munka pedig nem azért olcsó, mert aki végzi, csak ilyen fizetésre méltó - írja a Magyar Nemzet.