Négy évet kapott a mentőápolóra támadó beteg

rendőrszalag, rendőrség
Vágólapra másolva!
Nem jogerősen négy év börtönbüntetésre ítélte a Kisvárdai Járásbíróság szerdán azt a férfit, aki 2018-ban bántalmazta az őt ellátó mentőápolót. A vádlottat emellett lopás vétsége miatt is elmarasztalta a bíróság.
Vágólapra másolva!

Resán Dalma, a Nyíregyházi Törvényszék sajtószóvivője közleményében azt írta, a tényállás szerint a vádlott 2018. május 24-én sérülten feküdt egy tuzséri ház udvarán, ezért mentőt hívtak hozzá. A helyszínre érkező mentőápoló a mentőautóban ellátta a férfi sérülését, majd miután kinyitotta a jármű ajtaját, hogy az utcán állóktól elkérje a férfi iratait,

a beteg felugrott a vizsgáló székből, ököllel többször megütötte a mentőst a vállán, az arcán és az orrán.

A támadó csak az után hagyta abba, hogy szétválasztották őket.

A mentősnek eltört az orrcsontja.

Forrás: Origo

Resán Dalma kitért arra, a közfeladatot ellátó személy elleni erőszak és testi sértés mellett a bíróság két korábbi lopási ügyéért is elmarasztalta a férfit.

A vádlott az egyik alkalommal egy farzsebből kiesett mobiltelefont, egy másik alkalommal pedig egy bekerített udvaron álló kerékpárt lopott el.

A büntetés kiszabása során a bíróság súlyosító körülményként vette figyelembe, hogy többször büntették már meg testi sértés, garázdaság és lopás miatt, és azt is, hogy a bűncselekményeket a vele szemben már folyamatban lévő eljárás hatálya alatt követte el. Enyhítő körülményként értékelték részbeni beismerő vallomását és megbánó magatartását. Az ügyészség a büntetés súlyosításáért, a vádlott és védője enyhítésért jelentett be fellebbezést. A büntetőper a Nyíregyházi Törvényszéken folytatódik.