50 métert repült, esélye sem volt a túlélésre. A 49 éves Pétert az ózdi Munkás úton, a zebrán gázolta el egy autó, ami még csak nem is fékezett – közölte a Blikk.

A férfi hazafelé sietett a testvéréhez, amikor a dübörgő motorral érkező kocsi elgázolta. A Volkswagen Passat dízel kombi úgy néz ki, mintha egy hatalmas szarvast ütött volna el: az eleje teljesen összeroncsolódott, a szélvédő betört. A Blikk információi alapján a 19 éves sofőr legalább 80 km/órával hajtott. Pétert a mentő még kórházba vitte, ott azonban már nem tudták megmenteni az életét.  A férfi a testvérénél lakott, a ház pár száz méterre van a baleset helyszínétől.

Péter nagyon nehéz éveket tudhat maga mögött, azért is költözött szabolcsi otthonából a testvéréhez Ózdra.  A férfi korábban elvesztette feleségét és a gyereküket is: a baba rövid ideig élt, és az anyának sem volt segítség már.  A fájó emlékek elől menekült Péter, aki a borzalmak után megpróbálta összeszedni magát. Rengeteget dolgozott, almát szedni járt Egerbe, Hevesbe.

A gázoló nem messze Ózdtól egy apró településen él. A helybéliek szerint normális családból származik, katonának állt, eddig vele sem volt különösebb probléma. Azt állítják, elvakította valami, ezért nem látta meg Pétert a zebrán.  Arra, hogy az átkelőhöz miért nyolcvannal érkezett, arra nem tudtak választ adni. 

Nem versenyzett senkivel

A városban elterjedt, hogy a gázoló versenyzett egy másik autóval, ezért történt a tragédia. A rendőrség azonban határozottan cáfolta ezt a feltételezést.  A sofőr szabadlábon védekezhet. Az eset körülményeit a rendőrök szakértők bevonásával vizsgálják.