Korózs Lajos, az MSZP országgyűlési képviselője egy álstatisztikát osztott meg a Facebookon, amellyel azt állt szándékában bizonyítani, hogy a koronavírus ma már a leggyakoribb halálozási ok Magyarországon. Hamar kiderült azonban, hogy ismét álhírt terjeszt a korábban kamuvideót készítő szocialista politikus.

Korózs Lajos, az MSZP országgyűlési képviselője mindenképpen be akarta bizonyítani, hogy a koronavírus ma már a leggyakoribb halálozási ok Magyarországon. Ehhez álstatisztikát is gyártott – írta a Pestisrácok.hu.

A közösségi oldalán a bejegyzés alá a Donáth Anna által fizetett Ceglédi Zoltán politikai elemző írt kommentet, rávilágítva a statisztika hibáira.

Nagyapám gyomorrákban halt meg. Itt külön van a »daganatok« és a »gyomor, bél, vakbél«. Hova soroljuk? Külön van az »alkohol eredetű«, a „máj« és a "daganatok«. A májrákot hova soroljuk? Hány olyan statisztikát hamisítanak még, ahol önkényesen állapítanak meg betegségcsoportokat, hogy a végén a korona »nyerjen«? Járvány van, ez teljesen világos. Nem kellene hozzá hamisítani semmit. Apropó, influenza! Ha már említetted. Évente ezrek halnak bele, de a fenti grafikonon nem is szerepel. És a kedvencem az alja: »Forrás: Eurostat 2016«. Lajos, egy négy évvel ezelőtti adatsorban mit keres az idei koronavírus?! Szerintem vedd le, mert visszaüt.

Forrás: Pestisrácok.hu

Mint arról korábban beszámoltunk, Korózs Lajos nem először terjeszett álhíreket. Júniusban ő volt az, aki elkészítette az álmentős Németh Athinával azt a nevetséges videót, amiben egyetlen állítás sem volt igaz.