Karácsony Gergely tanácsadójának a testvére több fővárosi pályázaton is győzött

Misetics Bálint
Budapest, 2019. május 17. Misetics Bálint jogvédő (k), Csárdi Antal, az LMP országgyűlési képviselője (j) és Szabó Szabolcs független képviselő (b) sajtótájékoztatót tart a Város Mindenkié csoport demonstrációján, az Országgyűlés rendkívüli ülése előtt a Kossuth téren 2019. május 17-én. MTI/Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
Miközben testvére, Misetics Bálint Karácsony Gergelynek ad lakhatási tanácsokat havi 800 ezer forintért, a főváros Misetics Mátyás cégére bízta turisztikai PR-feladatait. A vállalkozás a szintén baloldali vezetésű Budavári Önkormányzat pályázatán is simán nyert - írja a Mandiner.
Vágólapra másolva!

Büszkén jelentette be honlapján a Mitte Communications Kft., hogy új ügyfele Budapest hivatalos turisztikai, kulturális és marketing szervezete. A Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ a főváros „kedvező nemzetközi és belföldi megítélését, valamint a turizmus és kultúra előmozdítását segíti a magyar főváros mint kiemelkedő kulturális és turisztikai desztináció pozicionálásával, valamint értékes kulturális tartalom létrehozásával". Az ügynökség saját bevallása szerint átfogó, a turisztikai és kulturális feladatokhoz kapcsolódó tartalom- és PR-szolgáltatásokat lát majd el, magyar és angol nyelvű sajtóanyagokat készít.

A cég nem sokkal később a baloldali vezetésű Budavári Önkormányzat arculatépítési pályázatát is megnyerte.

Arra a tenderre 18-an jelentkeztek, a Budavári Önkormányzat szerint azért a Mitte Communications Kft. nyert, mert: „a győztes pályázat bírálata során a vállalási ár és a tevékenységek köre mellett kiemelt szempontot jelentett a pályázó releváns kulturális, turisztikai, egyházi vagy önkormányzati referenciája, a szakmai csapat igazolt művészetszakmai háttere, a kerületi branding ütemtervének részletessége és megvalósíthatósága, illetve a kerület lakóinak, civil szervezeteinek és intézményeinek bevonása" - írja a Mandiner.

Karácsony főtanácsadójának testvére nyert

A cégadatbázis szerint a Mitte Communications Kft. tulajdonosa Misetics Mátyás. A Misetics név ismerősen hangozhat, hiszen Misetics Mátyás testvére Misetics Bálint.

A szociológus végzettségű Misetics Bálint havi bruttó 800 ezer forintért a főpolgármester lakás- és szociálpolitikai főtanácsadója, önkormányzati főtanácsadó. Noha Misetics Bálint a „Város Mindenkié" Csoport aktivistája is volt, a szélesebb közvélemény máshonnan is ismerheti.

A diáktüntetéseket szervező Hallgatói Hálózat vezetői közül többen a Párbeszéd politikusai lettek, köztük volt Misetics Bálint is, aki Karácsony Gergely főpolgármester pártjának is alapító tagja.

Ami testvére cégét illeti, a Mitte a tavaly őszi önkormányzati választások előtt is kapott megbízásokat, dolgoztak a BKK-nak és a Közlekedési Múzeumnak, egykori ügyfeleik között tudhatják a MOL-t és a Greenpeace-t, de közreműködtek a Reformáció 500 emlékév lebonyolításában is.

Ettől függetlenül az ellenzék az elmúlt években rendre kifogásolta, ha egy politikus hozzátartozója, ismerőse kapott bármiféle megbízást. Ehhez képest, amikor a baloldal csinál hasonlót, nem tiltakoznak.