Meghosszabbították a letartóztatását a félmilliárdos kárt okozó csalónak

Vágólapra másolva!
A Komáromi Járásbíróság meghosszabbította egy csalással vádolt férfi letartóztatását, aki a gyanú szerint 51 károsultnak közel félmilliárd forint kárt okozott befektetési lehetőségek ígéretével. Ezt közölte a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség.
Vágólapra másolva!

Horváth Sándor helyettes sajtószóvivő tájékoztatása szerint a csaló 2014 augusztusa és 2019 között magát befektetésekkel foglalkozó cég képviselőjének kiadva rövid határidőt és kedvező hozamot ígérve gyűjtött pénzt.

A sértettek kölcsönszerződésekkel különböző összegeket adtak át a férfinak, akinek sem reális lehetősége, sem szándéka nem volt a pénz visszafizetésére.

A csaló egy kisbéri férfinak ötvenöt millió, egy kisbéri és egy budapesti nőnek egyaránt harminchét millió, egy budapesti sértettnek harmincöt millió forint kárt okozott.

Az ötvenegy embernek okozott kár megközelíti a félmilliárd forintot.

A férfit tavaly ősszel, november 14-én tartóztatták le. A Komáromi Járásbíróság a terhelt jelenlétének biztosítása, a bizonyítás megnehezítésének és a bűnismétlés lehetőségének megakadályozása érdekében meghosszabbította a letartóztatását.