"Kicsit sok volt a pezsgő" - ezt mondta B. László a mélygarázsban egy tanúnak, miközben a kezében vitte VV Fanni testét

VV Fanni
B. László bérelt autóval vitte el a helyszínre a lányt, amiben a nyomozók nagyobb mennyiségű vért találtak. Ezután a gyanúsított saját autóját is lefoglalták, aminek csomagtartójában egy kötél is volt, rajta Fanni vérével.
Vágólapra másolva!
Ma újra bíróság elé állt B. László, akit azzal vádolnak, hogy három éve meggyilkolta VV Fannit, majd kifosztotta. A bűnrészességet már korábban beismerte, a gyilkosságot viszont tagadja. Elmondása szerint abban hibázott, hogy a nőt idegeneknek adta oda. Ma a tárgyaláson meghallgatták azt a tanút, aki látta, ahogy a férfi a mélygarázsban VV Fannit cipeli, és az is kiderült, hogy egy újabb levelet kapott az ügyészség a börtönből, ami segíthet megoldani az ügyet. 
Vágólapra másolva!

A mai tárgyalás elején B. Lászlót egy órán keresztül faggatta a bíróság, amire a sajtó képviselői nem mehettek be a terembe.

Ezek után nyilvánosan, tanúk meghallgatással folytatódott a tárgyalás.

B. László egy nagy asztal mögött ült a tárgyaló közepén, és egy nagy mappa volt előtte.

B. László tárgyalása a Fővárosi Törvényszéken 2020 november 23-án Fotó: Szabó Gábor - Origo

Elsőként azt a férfit szólították a tanúk padjára, aki elmondása szerint nem ismerte Novozánszki Fannit, de 2017 november 20-án este találkozott a garázsban B. Lászlóval. Összesen kétszer látta, először csak a kocsijából, messziről. Elmondása szerint nem volt gyanús, hogy a férfi a karjaiban visz egy nőt,

mert látott már ilyet korábban szórakozóhelyeken.

Emlékei szerint a nő lenge, nyári öltözetben, B. Lászlót pedig fáradt volt, amire a mozgásából és a légzéséből következtett.

Később a férfi elment mellette a garázsban.

Ekkor zavarodottságot látott a szemében,

de ezt sem tartotta szokatlannak. Azt gondolta, hogy segíteni akar a nőnek.

A tanú a korábbi vallomásában elmondta, hogy amikor másodszor futottak össze a mélygarázsban, B. László azt mondta neki, hogy: "kicsit sok volt a pezsgő".

Ügyészi kérdésre úgy válaszolt, hogy csak messziről, az autójából látta VV Fannit, amikor B. László vitte a kocsijához, közelről nem látta a nő arcát.

Nem tudta megmondani, voltak-e rajta sérülések vagy sem.

Azt sem látta, ahogy B. László beteszi az autóba a testet, mivel nem látott oda a parkolójából.

VV Fanni Forrás: police.hu

A második tanút a védelem idézte be. Ő volt az, akivel szörföket gyártott volna B. László. Erre a vállalkozásra akart pénzt szerezni VV Fannitól. B. László akart szervezni egy közös találkozót, a tanúval és Fannival. A tanú nem tudta, hogy B. László Fannit akarja beszervezni a vállalkozásba, csak utalásokat tett rá. A nőt indították volna el a pályázaton, ami szükséges lett volna a vállalkozás beindításához, mert ő megfelelt a feltételeknek.

Végül a találkozó azért nem sikerült, mert VV Fanni nem jött haza külföldről. Később a férfi a médiából tudta meg, mi történt.

B. László tagadta, hogy ezt mondta volna az ismerősének.

Ezek után a bírónő elmondta, hogy a főügyészség levelet kapott egy börtönben ülő nőtől, akinek elmondása szerint

információi vannak VV Fanni meggyilkolásával kapcsolatban.

B. Lászlónak névről nem volt ismerős a nő.

A harmadik tanú B. László apja volt, ő azonban élt a mentességi jogával, vagyis azzal, hogy hozzátartozóként nem köteles vallomást tenni. A következő tanú a férfi anyja lett volna, de ő is megtagadta a vallomás tételt.

Szünet után folytatódott a tárgyalás

Később a bírónő szüntetet rendelt el, a tárgyalás délután folytatódik további tanúk meghallgatásával. A szünet után azt a férfit hallgatták meg, aki Fanni baránőjének, B. Erikának a barátja. Azt mondta, nem tudja, mióta ismerte egymást a két nő, de sokat voltak együtt. Emlékei szerint 2017 november 20-án, délután nem volt együtt B. Erikával, de este összefutottak egy benzinkúton. Beszéltek két szót, majd utána ő elindult haza. Arról semmit sem mondott a nő neki, hogy mit csinált aznap.

A férfi elmondása szerint elképzelhetetlen, hogy B. Erika odaadta volna másnak telefonját.

Ez azért fontos, mert B. László azt állítja, hogy amikor azon a bizonyos estén felment VV Fannihoz, akkor a barátnője is ott volt. Ezzel ellentétben a cellainformációk alapján kiderült, hogy

B. Erika telefonja a lakás közelében sem volt aznap este.

B. László ügyvédje Fotó: Szabó Gábor - Origo

A hatodik tanú egy nő volt, aki szintén ismerte Fannit, ő takarított nála. A bírónő kérdésére elmondta, hogy nem talált használt óvszereket, amit a kuncsaftok hagyhattak ott, és a wc sem dugult el emiatt soha. Egy korábbi vallomásában viszont azt mondta, hogy talált az ágy mellett óvszert. A hűtőjében tartott alkoholt, ha jól emlékszik, akkor pezsgőt látott ott.

Állítása szerint VV Fanni 2018 januárjában vissza akart menni Amerikába, arról viszont nem hallott, hogy itthon akart volna vállalkozást indítani. Ezek szerint nem volt VV Fanni tervei között, hogy B. Lászlóval együtt dolgozzon.

A mai utolsó tanú egy férfi, aki három részletben majdnem 2 millió forintot adott kölcsön B. Lászlónak. Ez a tartozása a mai napig fennáll. Úgy tudja, hogy több ismerőse mellett a szüleinek is tartozott pénzzel.

Azt hazudta neki, hogy 2017 november 20-án vesz fel hitelkártyára pénzt.

Mivel még akkor sem kapta meg, felhívta 21-én is. Elmondása szerint nem tapasztalt idegességet, zavarodottságot a férfin. A vádlott ragaszkodott ahhoz, hogy visszafizette a pénzt, mire a férfi azt mondta, hogy ezt uzsora kamatra kérte kölcsön mástól, és kérte a kamatokat is.

Ezek után szembesítették B. Lászlót és a tanút, de ez nem vezetett eredményre.

A Dunába dobhatta a holttestet

Ahogy azt már megírtuk, Novozánszki Fanni az egyik valóságshow-ban vált ismerté. Ezek után prostituáltként kezdett el dolgozni a Marina parti lakásában. 2017. november 20-án azonban eltűnt.

A lakópark biztonsági kamerája felvette, ahogy B. László lecipeli Fanni élettelen testét a garázsba, beteszi a kocsijába, majd elhajt.

A vád szerint abban az időszakban a férfinak komoly anyagi gondjai voltak és a nőtől akart pénzt szerezni. Azon a bizonyos estén felment hozzá, megverte, majd pár holmijával együtt betette az autójába. VV. Fanni ekkor már valószínűleg halott volt.

Másnap Dunaújváros közelében a holttestet összekötözte, súlyt tett rá majd beleengedte a Dunába.

Később a nő kulcsait használva visszament a lakására és kifosztotta.

VV Fanni Forrás: Blikk

Ezzel szemben B. László az eddigi tárgyalásokon mindig arról beszélt, hogy amikor felment Fannihoz, a barátnője nyitott idegesen ajtót, a nő pedig egy ülőgarnitúrán feküdt. A barátnő kérte arra, hogy ne hívjanak mentőt, mert akkor bajba kerülhetnek, ezért inkább elvitték őt valahova, ahol odaadták a "probléma megoldó embereknek".

Elmondása szerint azért merte odaadni VV Fannit az idegeneknek, mert az ügyvéd nagybátyjától hallott olyan történeteket, amelyek szerint az alvilágnak dolgozó emberek ellátnak különféle sérüléseket.

Három éve nem találják

A hatóságok már több száz millió forintot költöttek el arra, hogy megtalálják a holttestet, de nem jutottak eredményre, pedig szinte mindenhol keresték.

Átnézték a Duna érintett szakaszait, keresték a Balatonban, kutakban, és egy nagyobb erdős területen is.

Több lehetőség is felmerült azzal kapcsolatban, hogy B. László hogyan tüntethette el VV Fanni holttestét. Lehet, hogy megetette vaddisznókkal, vagy odaadta egy olyan bűnszervezetnek, amelynek tagjai elégették egy krematóriumban. Az viszont biztos, hogy amikor B. Lászlót hazugságvizsgálóra kötötték, a víz szónál jelzett a poligráf.

A tárgyalás jövő héten folytatódik.