79 migráns próbált meg az országba jutni szombat hajnalban

Vágólapra másolva!
Sok migráns próbált meg Magyarország területére bejutni. A rendőrök feltartóztatták, és visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.
Vágólapra másolva!

A rendőrök 2020. november 28-án 0 óra 40 perckor Röszke külterületén három embert tartóztattak fel. Az ellenőrzés során a migránsok palesztin, illetve líbiai állampolgárnak vallották magukat.

0 óra 40 perckor hat illegális migránst tartóztattak fel Gara külterületén. Valamennyien szír állampolgárnak vallották magukat.

1 óra 35 perckor Röszke külterületén újabb két afgán migránst tartóztattak fel.

1 óra 45 perckor tizenegy illegális migránst tartóztattak fel Gara közigazgatási területén.

Valamennyien szír állampolgárnak vallották magukat.

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon egy kilenc főből álló migránscsoportot tartóztattak fel 2 óra 10 perckor. Valamennyien szír állampolgárnak vallották magukat.

3 órakor egy hat főből álló migránscsoportot tartóztattak fel. Valamennyien szír állampolgárnak vallották magukat.

A rendőrök, polgárőrök közreműködésével 3 óra 40 perckor Röszke külterületén tíz embert tartóztattak fel. Az ellenőrzés során szír állampolgárnak vallották magukat.

A járőrök, polgárőrök közreműködésével, vadkamera jelzése nyomán 3 óra 45 perckor tartóztattak fel tizenkét illegális migránst Szeged-Szentmihály külterületén.

Valamennyien szír állampolgárnak vallották magukat.

3 óra 55 perckor a járőrök, polgárőrök közreműködésével, vadkamera, illetve mobil-hőkamera jelzése nyomán nyolc illegális migránst tartóztattak fel Röszke külterületén. A külföldiek szír és török állampolgárnak vallották magukat.

A rendőrök, katonák és polgárőrök közreműködésével 5 óra 5 perckor a Ceglédi nádas területén a Holt-Tiszánál, vadkamera jelzésére négy embert tartóztattak fel. Az ellenőrzés során a magukat szír és palesztin állampolgárnak

7 óra 45 perckor Hercegszántó külterületén nyolc külföldit tartóztattak fel. A magukat szír állampolgárnak valló migránsok jogellenesen jutottak be Magyarország területére.

A migránsok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.