Egy brutális gyilkos, rabló banda tagjait keresi a rendőrség

Vágólapra másolva!
A rendőrség évek óta dolgozik a "kötözős" rablássorozat felderítésén. A banda tagjai csuklyával a fejükön törtek be házakba, az ott lakókat megkötözték és fegyverrel arra kényszerítették őket, hogy adják oda az értékeiket. Egy gyilkosság is köthető hozzájuk. Az elmúlt napokban több tagot is elfogtak, valamint két férfit sikerült azonosítaniuk akiket keresnek.
Vágólapra másolva!

A "kötözős" rablássorozat felderítéséhez a rendőrség több osztálya is adott embereket, így alakult egy nyomozó csoport. A 2010-ben kezdődött rablássorozat hét éven át tartott, és több települést érintett Komárom-Esztergom, Bács-Kiskun, valamint Baranya megyében, de a fővárosban is lecsaptak. Az elemzések után kiderült, hogy a rablások között sok a hasonlóság.

Mindig 3-4 agresszív ember egy tapasztalt betörő segítségével bejutott a házba, ahol megkötözték az ott élőket, majd késsel fenyegetve arra kényszerítették őket, hogy adják oda az értékeiket.

Menekülés előtt alkoholt, vagy valamilyen vegyszert szétlocsolva próbálták eltüntetni a nyomaikat.

Forrás:Police.hu

Az egyik célpont egy biatorbágyi ház volt, ahova 2016 augusztusában törtek be.

Négy csuklyás férfi rátámadt az ott élő házaspárra, megkötözték őket, a férjet pedig egy fegyverrel arra kényszerítették, hogy nyissa ki a trezorokat.

A több tízmillió forintot érő, egyedi órákból, pénzből és ékszerekből álló zsákmánnyal elmenekültek. A rendőröknek 4 évvel később sikerült azonosítaniuk a banda 2 tagját. Az egyikükről kiderült, hogy még 2016-ban meghalt Spanyolországban. A másik, a 35 éves budapesti P. Zoltánt a III. kerületben fogták el a TEK segítségével idén nyáron. A férfi azóta is letartóztatásban van.

A rablás harmadik tettesét nem régen sikerült azonosítani, november 25-én pedig elfogták. Ő volt a biatorbágyi háznál a "nyitóember".

A 48 éves H. Tamást letartóztatta a bíróság. A negyedik rabló azonosítása jelenleg folyamatban van, de azt sikerült kideríteni, hogy ki vette meg az órákat és az ékszereket a bandától. November 25-én, hajnalban fogták el az 50 éves D. Zsoltot, akit azóta letartóztattak.

A „kötözős" rablássorozat másik helyszíne egy leányfalui ház volt 2015 márciusában. Itt három csuklyás férfi tört rá az ott élő házaspárra, őket is megkötözték majd fegyverrel az értékeik átadására kényszerítették őket.

A széfből több tízmillió forint értékű ékszereket és készpénzt vittek el.

A tetteseket még keresik, de a rendőrök november 30-án bűnsegédként elkövetett rablás miatt gyanúsították meg a 36 éves P. Dávidot, akit azóta letartóztattak.

Ő volt az, aki a rablóbandát összegyűjtötte, majd részesült a zsákmányból. Az is kiderült, hogy a 48 éves V. László adta a tippet a bandának, aki már börtönben ül hasonló bűncselekményért.

Az elfogások után a házkutatások közben több millió forintot és olyan eszközöket foglaltak le, amik kapcsolatba hozhatók rablásokkal.

A nyomozócsoport adatai alapján egyre inkább körvonalazódik, hogy a szervezőkből, végrehajtókból és orgazdákból álló bűnszervezet éveken keresztül csinált erőszakos bűncselekményeket.

Rablás, gyilkosság, kábítószer-kereskedelem és orgazdaság és köthető hozzájuk.

A rablássorozat egyik tagjáról kiderült, hogy összefüggésbe hozható a 2016 februárjában történt budapesti gyilkossággal. Egy XIII. kerületi lakásban több lövéssel meggyilkoltak két szlovák állampolgárt.

Az értékeiket elvitték, a holttesteket feldarabolták, a maradványokat pedig Pilisszentiván erdős részén elrejtették.

Ez az ügy jelenleg folyamatban van a Készenléti Rendőrség Kiemelt Ügyeket Felderítő Főosztályán.

Forrás: Police.hu

A bűnbanda egyik kábítószer szállítmányát a NAV buktatta le. Idén júliusban az M7-es autópályán állítottak meg egy kamiont, amiben

50 kg marihuánát találtak bútorokba csomagolva.

A rendőrségnek sikerült még két tagot azonosítani a bandából, Jakab Zoltánt, és Molnár Marcell Sándort.

Forrás: Police.hu

A "Törpe" gúnynevű, 47 éves Jakab Zoltán, valamint a 39 éves, "Tatla" gúnynevű Molnár Marcell Sándor ellen a bíróság nemzetközi elfogatóparancsot adott ki.

Aki a két férfit felismeri, vagy információja van róluk, az jelentkezzen a rendőrségen.

A nyomozócsoport munkája még nem ért véget, az adatok alapján még több, eddig megoldatlan bűncselekmény köthető a bandához, valamint tisztázni kell hányan voltak, azonosítani kell a tagokat és a szerepüket.