Bosszúból lőtt le egy házaspárt egy román orvos Nyíregyházán

Vágólapra másolva!
Az ügyész életfogytig tartó szabadságvesztést kért arra a román orvosra, aki négy éve lelőtt egy házaspárt. Az asszony meghalt, a férj a bal oldalára lebénult - írja a Blikk.
Vágólapra másolva!

– kommentálta a Blikknek R. László a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség vádemelési javaslatát.

Ő az a férfi, akinek a feleségét, Valériát a román Dan S. tüdőgyógyász négy éve egy lövéssel kivégezte, majd Lászlót is fejbe lőtte Nyíregyházán. A férj túlélte a támadást, de a bal oldalára lebénult. Az ügyész most életfogytig tartó szabadságvesztést kért a gyilkosra azzal a kitétellel, hogy legkorábban 35 év után bocsátható szabadlábra.

"Emlékszem a pisztoly torkolattüzére, meg arra, ahogy a feleségem összerogyott. Aztán a férfi rám emelte a pisztolyt, majd meghúzta a ravaszt.

A kislányom simogatva próbált nyugtatni, míg a kisfiam segítségért szaladt. Négy hónap múlva az orvosom megmutatta a sérült koponyámról készült felvételeket. Láttam az agyamba ékelődött csont- és fémszilánkokat, amiket soha nem lehet kioperálni onnan - mesélte a Blikknek a négy évvel ezelőtt történteket László.

A gyilkost Romániában fogták el, ahol tiltott fegyverviselés miatt 3 év 4 hónap börtönbüntetésre ítélték. Az ottani hatóságoknak beismerte: azért vette meg a nyíregyházi piacon a 9 mm-es Smith & Wesson forgópisztolyt, hogy kivégezze a házaspárt.

Állítása szerint az asszony a szeretője volt, de szakított vele, emiatt állt rajta bosszút.

"Mindennap eszembe jut, mit tett velünk ez az ember, és ezt soha nem bocsátom meg neki. Az eset óta tudom, nincs rosszabb, mint az élet apró dolgaiban kiszolgáltatottnak lenni. A bal oldalam lebénult, nem engedelmeskedik a kezem, csak bicegve vagyok képes járni. Soha többé nem tudok a gyerekeimmel focizni, egy tojást feltörni, a falba szöget verni, még az öltözködésnél is a fiam segítségére szorulok. Korábban jól menő építési vállalkozó voltam, most pedig az özvegyi nyugdíjjal együtt 123 ezer forint a havi jövedelmem" - mondta a Blikknek.

László azóta új párt talált magának, felesége egykori barátnője lett a támasza. Az asszony sajátjaként szereti a férfi ikergyerekeit, akik elfogadták az új helyzetet.