Bajkai István: Ez így igazságos

Vágólapra másolva!
Dr. Bajkai István, a Fidesz országgyűlési képviselője az Alaptörvény módosításáról, az önkormányzatok hozzájárulásáról is beszélt a Heti Tv Pirkadat című műsorában.
Vágólapra másolva!

A politikus értékelte a rövidesen záruló évet, a Törvényalkotási Bizottság munkáján keresztül. Mint elmondta, a legfontosabb törvény, minden törvény alapjának tekintett Alaptörvény módosítása volt a legkiemelkedőbb feladata a bizottság tagjainak. Ez a módosítás tisztázta a család fogalmát, valamint rögzítette, hogy a férfit tekintik apának, a nőt pedig anyának. Bajkai István hozzátette, bár ezt evidenciaként kellene kezelni, de az Alaptörvény azért mondja ki, mert sokan vitatják a család intézményét, annak alapjait.

Mindezek mellett a Törvényalkotási Bizottság idei évén is átvonult az a család- és munkahelyvédő törvénykezés, ami az egész és törvényalkotási munkáját áthatotta. A 2020-as év, a járvány mindenkinek komoly problémákat okozott, nem csak az embereknek, hanem a gazdaságnak is. A kormány célul tűzte ki a vírus legyőzését, az emberi élet megvédését, gazdaság életben tartását, ezt a munkát sikerrel végzete el. A koronavírus-járvány nem csak Magyarországnak, hanem a világ minden országának jelentős terheket jelentett.

A teljes beszélgetést itt olvashatják.