Mint ahogy azt az Origo is megírta csütörtökön egy agresszív férfi késsel fenyegetőzött egy újpesti társasház lépcsőházában. A férfi a kiérkező rendőrökre is rátámadt, az egyiket többször megszúrta, most kómában fekszik. A társa végül több lövéssel lelőtte a támadót, aki a helyszínen meghalt. Szebeni István, a TV2 Tények műsorvezetője közösségi oldalán üzent az élet-halál között lebegő hős rendőrnek, és társának.

Csütörtök reggel 6 óra 37 perckor érkezett bejelentés a rendőrségre, hogy Budapest IV. kerületében a Kassai utca egyik társasházának lépcsőházában egy agresszív férfi üvöltözik, több lakás ajtaját is rugdossa. A férfi látogatóba ment valakihez, aki nem engedte be.

A bejelentésre kiérkező járőrpár egyik tagját az agresszív férfi egy konyhakéssel többször megszúrta. A 26 éves őrmester az arcán, a combján és a hasán is megsérült - írja a Blikk. A rendőr társa, egy 23 éves őrmesternő több lövést leadott, hogy védje a kollégáját. A támadó a helyszínen meghalt. 

Rendőrök a késelés helyszínén, az újpesti Kassai utcai társasház előttFotó: Koncz Márton - Origo

A megsebesített rendőrt kórházba vitték, a szúrások több létfontosságú szervét is érték. Sérülései életveszélyesek, az orvosok mesterséges altatásban tartják. 

A megrendítő támadás híre Szebeni István műsorvezetőhöz is eljutott. Közösségi oldalán írt üzenetet a hős rendőröknek.

Levelében azt írja, hogy a rendőröket azért hívták, hogy segítsenek, és ők habozás nélkül mentek. A kiérkező őrmestert többször is megszúrta a férfi, de a hős társa 10 lövéssel leterítette a támadót ezzel társa, a lakók és saját életét is megmentve. A most kómában fekvő férfinak azt üzeni, hogy

még nincs túl a nehezén, küzdjön!A műsorvezető többször is kiemeli, hogy mind a két rendőr igazi hős.

Ma megpróbálják felébreszteni a kómából a hős 26 éves újpesti őrmestert.