Krekó Péter embertelen stratégiájának megfelelően támadja a védekezést a baloldal

Krekó Péter a Political Capital vezetője
Budapest, 2015. február 5. Krekó Péter, a Political Capital igazgatója a Political Capital és a King Baudouin Alapítvány Új Egyezményt Európának? - Vita az Európai Unió jövőjéről című konferencián a budapesti Corner Rendezvényközpontban 2015. február 5-én. MTI Fotó: Bruzák Noémi
Vágólapra másolva!
A baloldal legfőbb célja, hogy minél többen betegedjenek meg, minél többen haljanak meg a koronavírus-járványban, mivel ebből remélnek politikai hasznot a következő választáson - ezt a stratégiát nem más, mint Krekó Péter, a Soros György által pénzelt Political Capital vezetője tárta a nyilvánosság elé egy decemberi nyilatkozatában. Hogy Krekó mennyire nem a légből kapottan vette a szavait, az világosan kiderül abból, hogy a baloldal a járvány kezdete óta támadja a védekezést. Mindezek mellett azonban a baloldal csúnyán lebukott, mivel miközben az oltást támadják, addig titokban több baloldali politikus is beoltatta magát. 
Vágólapra másolva!

– mindezt Krekó Péter, a Soros György által támogatott Political Capital vezetője nyilatkozta még decemberben a balliberális Politico nevezetű újságnak. Krekó ezen kijelentésével egyértelműen elmondta

azt a baloldali stratégiát, hogy az ellenzék számára az a legjobb, ha minél kevesebben oltatják be magukat. Ha kevesen oltatják be magukat, akkor ismét egyre több fertőzött lesz, és egyre többen halnak meg.

Egy ilyen helyzetből remél a baloldal politikai hasznot, és ezt Krekó Péter nyilvánosan el is mondta.

Krekó Péter, a Political Capital igazgatója világosan leleplezte a valódi baloldali stratégiát Forrás: MTI/Bruzák Noémi

Mindezek mellett a Gyurcsány Ferenc vezette baloldalnak jól kivehetően az a legfőbb célja, hogy nehezítse a védekezést és lassítsa annak ütemét. Ebben semmi meglepő nincsen, hiszen a vírus megjelenése óta teljes erőbedobással próbálják akadályozni a közös védekezést.

Ezért támadja a baloldal a vakcinákat

A vakcinák azért váltak most első számú célpontjukká, mert egyértelmű, hogy egyedül velük lehet legyőzni a koronavírust. Mivel azonban a Pfizer és Moderna a vártnál jóval lassabban szállít, szükségessé vált az orosz és a kínai vakcinák beszerzése is. Amint ezek az oltóanyagok kézzelfogható közelségbe kerültek, a DK azonnal elkezdett uszítani ellenük: online konzultációt indítottak az orosz és a kínai vakcina lejáratása érdekében.

Gyurcsányék oltásellenes megnyilvánulásait a végtelenségig lehetne sorolni: Komáromi Zoltán, a párt egészségügyi politikusa, háziorvos is beszállt a hergelésbe, Barkóczi Balázs pártszóvivő pedig konkrétan arról beszélt, hogy az egyébként maximálisan biztonságos és bizonyítottan magas védettséget biztosító orosz vakcinával a magyar kormány emberkísérletbe kezdett. Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) egyébként a napokban adta meg az ideiglenes engedélyt a Szputnyik V-nek.

Példátlan képmutatás

Az eddigiekből is jól látszik, hogy a baloldal politikai okokból támadja a vakcinát, nem pedig azért, mert azok hatásosságában kételkedne. Ez hétfőn százszázalékosan bebizonyosodott: a DK, a Momentum, és az MSZP által a gyöngyösi polgármesteri székbe helyezett Hiesz György ugyanis titokban beoltatta magát a helyi kórházban.

Ez önmagában véve is botrány, úgy meg különösen, hogy a baloldal hónapok óta azt sulykolja, a vakcinák milyen veszélyesek.

Nem mellesleg a volt szocialista politikus annyira védetté szeretett volna válni, hogy hatalmával visszaélve csapott le a felhasználatlan oltóanyagra. Ezek után nem csoda, hogy csupán egy zavarodott magyarázkodásra tellett tőle a helyi televízióban. Érvelése nagyjából így nézett ki: valójában nem is akarta beoltatni magát, csak megkeresték, egyébként nem is regisztrált, és nem is tudja, mi az oltási sorrend.

Miután kirobbant a baloldal oltási botránya, kiderült, nem Hiesz volt az egyetlen, aki jogosulatlanul - vagy legalábbis kétes jogosultsággal - oltatta be magát. A 888 írta meg, hogy László Imre, Újbuda Gyurcsány-párti polgármestere is elintézte magának a védőoltást. Előbbi január 8-án - abban az egészségügyi intézetben, amelyet korábban éveken keresztül irányított - kapta meg a vakcinát.