Hajtóvadászat indult egy férfi ellen, aki megpróbált megerőszakolni egy nőt a HÉV-en

rendőrautó, logo
Vágólapra másolva!
Nyomozócsoport üldözi a munkába tartó nőt megtámadó férfit, de szükség van állampolgári segítségre. Megosztották a férfi személyleírását, hátha látta valaki. 
Vágólapra másolva!

Ahogy az Origo is megírta a gödöllői HÉV Szilasliget és Gödöllő, Erzsébet park közötti szakaszán, a szerelvény 3. kocsijában egyedül utazott egy 47 éves nő kedden. 5 óra 15 perc körül leült vele szemben egy férfi, aki minden előzmény nélkül felszólította,

hogy tolja le a nadrágját, különben előveszi a kését és megöli.

A nő erre nem volt hajlandó. A támadó a telefonját és a pénztárcáját akarta, azt meg is kapta, de nem volt neki elég. Többször megrúgta, miközben azt hajtogatta:

Az áldozat próbált védekezni, segítségért kiabált, de rajtuk kívül senki nem volt a kocsiban. A Gödöllő, Erzsébet park megállóhoz közeledve a nő közölte, hogy van egy férje, aki ott várja. A támadó erre hátrált, majd a leálló szerelvényből kiugrott és elmenekült. A nő súlyosan megsérült, úgy tudjuk, eltört az orra.

Az ügyben ismeretlen tettes ellen indult eljárás szexuális erőszak kísérlete, kifosztás és súlyos testi sértés miatt.

A rendőrök hajtóvadászatot indítottak a támadó ellen, akiről több információt is megosztottak:

A férfi

  • 20-25 éves,
  • kb. 160 centiméter magas,
  • vékony,
  • támadáskor orrot, szájat eltakaró maszkot,
  • fekete kötött sapkát,
  • tejeskávé színű szövetdzsekit,
  • terepmintás tréningnadrágot és
  • fekete cipőt viselt.

Nyomozócsoport alakult az ügyben.

A 10 fős egység tagjai folyamatosan gyűjtik az adatokat, információkat.

Nehezíti a felderítést, hogy az áldozaton és a szerelvény vezetőjén kívül szemtanút egyelőre nem sikerült felkutatni. Több tucat embert kikérdeztek, a lehetséges menekülési útvonalakat végigjárták, de egyelőre nem jutottak közelebb a támadóhoz. Bár két gyanús férfit bevittek a kapitányságra, de kiderült, hogy nekik nincs közük a támadáshoz.

Forrás: Police.hu

A Gödöllői Rendőrkapitányság kéri, hogy aki tudja, ki a támadó vagy tud hasznos információt a támadásról, hívja a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központját a 06-1-236-2883 telefonszámon, illetve tegyen bejelentést a Telefontanú 06-80-555-111 zöldszámán, a 107 vagy a 112 központi segélyhívó szám valamelyikén.