Életveszélyesen megsérült egy kétéves kisfiú Borsodban

Vágólapra másolva!
Egy négygyerekes borsodi asszony pár percre felügyelet nélkül hagyta a legkisebb fiát, aki ez idő alatt a földön, kupak nélkül tartott zsíroldót magára öntötte. A gyerek életveszélyesen megsérült.
Vágólapra másolva!

Egy borsodi kistelepülésen lakó családdal történt tavaly áprilisban elején a baleset.

Az egyik reggel a 4 éves fiú átment a nagyapjához a szomszédba, a többi három gyerek pedig otthon játszott.

A 3 éves fiú az udvaron volt. Mivel az anyja nem látta, keresni kezdte, ezért az addig ölében tartott 2 éves fiát letette a szőnyegre és kiment a házból.

A 3 éves gyerek éppen a kapuban állt, amikor az anyja rászólt, hogy menjen be, majd ő is visszaindult a szobába, mert hallotta, hogy a kisfiú hangosan sír odabent.

Amíg a nő az udvaron volt, a kisfiú a konyhai tűzhely mellett, földön tárolt, kupak nélküli hideg zsíroldót az arcára öntötte, amitől égési sérülései keletkeztek.

A nő megpróbálta lemosni a szert, miközben segítségért kiabált, végül az egyik rokona hívta a mentőket. A gyereknek 8 napon túl gyógyuló, harmadfokú égésnek megfelelő marásos sérülései lettek, amitől életveszélyes állapotba került. Az ügyből rendőrségi ügy lett.

A szakértők kimondták, hogy a baleset elkerülhető lett volna, ha a nő a veszélyes tisztítószert nem a földön tartja, és jobban figyel a gyerekére.

Az ügyészség életveszélyt okozó, gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértéssel vádolja a 28 éves nőt. Azt javasolják, hogy a bíróság tárgyalás nélkül ítélje pénzbüntetésre.