Elítélték a Harmat utcai machetés gyilkost, 20 év börtön vár rá

Vágólapra másolva!
A most 23 éves K. Dániel 2019 év végén brutális kegyetlenséggel meggyilkolt egy 42 éves, háromgyerekes családanyát a kőbányai Harmat utcában. Becsengetett hozzájuk, majd a nőt halálra szurkálta egy machetével. Ezt megelőzően, karácsonykor megerőszakolta a féltestvérét. A bíróság első fokon 20 év fegyházbüntetésre ítélte.
Vágólapra másolva!

A rendőröket egy riadt gyerek hívta fel 2019 december 30-án azzal, hogy bement hozzájuk egy fekete ruhás férfi, és leszúrta az anyukáját. A 14 éves kislány a rendőröknek azt mondta, hogy a két kisebb testvérével és az anyjukkal voltak otthon, amikor kopogott valaki.

Az anyja odament az ajtóhoz, amit résnyire nyitott ki, de a férfi belökte és azonnal rátámadt. Meg is ütötte az asszonyt. A kislánya a testvéreivel együtt bemenekült egy másik szobába, onnan hívta a rendőröket.

Ezzel a machetével gyilkolta meg K. Dániel a családanyát Forrás: Police.hu

Az áldozat már sokkos állapotban volt, amikor rátaláltak. Összesen 26 sérülést számoltak meg a testén, két szúrt seb volt a nyakán és öt a hasán is.

Az életét már nem lehetett megmenteni. A halál oka "kivérzéses sokk" volt, tehát gyakorlatilag elvérzett. A rendőrök arra gyanakodtak, hogy a családdal egy társasházban lakhat a gyilkos. Ezt támasztotta alá K. Dániel üzenete, amit a támadás estéjén küldött a rendőrségnek e-mailben:

Ezek után átkutatták a lakását, ahol lefoglaltak egy laptopot, egy táblagépet és a naplóját is, amiben több szexuális tartalmú írást találtak. Utoljára, a gyilkosság napján azt írta:

K. Dániel naplója Forrás: Police.hu

A rendőrök a támadás után 24 órán belül elfogták K. Dánielt, aki beismerő vallomást tett. Elmondta, hogy mielőtt becsengetett volna a családhoz, alkoholt ivott. A támadás után azért menekült el, mert megijedt a sok vértől.

A lefoglalt laptopján 400 pedofil képet találtak kislányokról és kisfiúkról. Az is kiderült, hogy a gyilkosság előtt, karácsonykor megerőszakolta az anyai féltestvérét.

Mint az a bíróságon ma kiderült, a családhoz is azért csengetett be,

mert bántani akarta az asszony egyik kiskorú lányát, akit hazáig követett.

Az ügyészség aljas indokból és különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés, minősített eseti szexuális kényszerítés, valamint gyermekpornográfia miatt emelt vádat a 23 éves férfi ellen.

Azt javasolták, hogy a bíróság ítélje életfogytig tartó fegyházbüntetésre.

K. Dániel Forrás: Police.hu

K. Dánielt a bíróság első fokon 20 év fegyházbüntetésre ítélte.

Az ítélet nem jogerős, mivel az ügyészség fellebbezett az életfogytig tartó fegyházbüntetésért. Azt is javasolták, hogy a bíróság zárja ki a feltételes szabadságra helyezés lehetőségét – írja közleményében a Fővárosi Főügyészség. K. Dániel és a védője 3 nap gondolkodási időt kért. A férfi letartóztatás alatt áll, és ott is marad a másodfokú eljárásban is.