Elszabadultak az indulatok a Jobbikban: az elnökhelyettes amiatt sajnálkozik, hogy párttársa nem került börtönbe

Gyöngyösi Márton, Jakab Páter, Jobbik,  EP választás, 2019 Európai Parlament, EP2019
Vágólapra másolva!
Tovább tart a Jobbik belháborúja, soha senki nem fogalmazott olyan durván párttársáról, mint most Gyöngyösi Márton. A Jobbik antiszemita elnökhelyettese egy facebookos vitában arra célozgatott, hogy a párt újpesti képviselője, Szabó Balázs sok kárt okozhat azzal, hogy nem került börtönbe. A felbőszült pártvezető ráadásul el is szólta magát: úgy előlegezte meg Szabó kizárását, hogy arról még nincs is hivatalos döntés. A Jobbik magánrepülős botrányának utórezgései még mindig tartanak.
Vágólapra másolva!

"Gyöngyösi Márton, a Jobbik elnökhelyettese több, az orosz érdekövezethez tartozó térségben is vezetett jobbikos delegációt, mint választási megfigyelő" - ezt nyilatkozta Szabó Balázs újpesti képviselő, miután a Jobbik vezetése felfüggesztette párttagságát a magánrepülős botránya miatt. Mint ismert, Szabó és Samu Tamás Gergő volt jobbikos megyei képviselő tavaly karácsonykor egy luxuskategóriás magánrepülőgéppel utaztak az orosz érdekszférába tartozó Közép-afrikai Köztársaságba, ahol választási megfigyelőként tevékenykedtek.

Szabó azért kelt ki a büntetése ellen, mert a párt politikusai nem is olyan régen úgy rohangáltak a keleti országba, mint egyszerű polgár vajért a boltba. Gyöngyösi Márton magára vette párttársa kritikáját, és egy posztban reagált a vádakra, igaz, azt elismerte, hogy Donyeckben és Szentpétervárott is járt választási megfigyelőként. Írásában gyerekesen Sz. B.-nek nevezte az eljárás alá vont párttársát, akit pluszban "mandátumtolvajnak" minősített (Szabó nem adta vissza önkormányzati mandátumát - szerk.). Ebből is látszik, hogy közel sem felhőtlen a viszony a két politikus között. És ez még csak a jéghegy csúcsa.

Jegyezzük fel ezt a párttörténeti pillanatot, amikor a Jobbik elnökhelyettese azon sajnálkozik, hogy az egyik tagtársa nem került börtönbe

- írta Szabó Balázs Gyöngyösi Márton tegnapi, uniós témájú posztja alá, miután a kommentfelületen elszabadult a vita.

Forrás: Facebook

A háborúra azt követően került sor, hogy az egyik hozzászóló megosztotta a hírt, miszerint a bíróság felmentette Szabót a tunéziai turistaverős ügyében. Mint ismert, az újpesti ultraként is futó jobbikos politikust korábban jogerősen elítélték, ráadásul ezt követően több büntetőeljárást is indítottak ellene.

Gyöngyösi erre reagált nem mindennapi módon, amit Szabó a fent ismertetett módon tett szóvá neki. "Halleluja. Ennek a hírnek Moszkvától Bangui-n át a Fidesz pártközpontjának a boszorkánykonyhájáig bizonyára mindenki nagyon örül. Gondolom, feladat van bőven, amit szabadlábon könnyebb végrehajtani a kampányidőszakban" - fogalmazott meghökkentő módon a Jobbik elnökhelyettese.

Forrás: Facebook

Az indulatok nem csillapodtak, és Gyöngyösi Márton a vita hevében elszólta magát. "Kedves Balázs, volt tagtársam. Egyébként meg mielőtt feljegyzed ezt a pillanatot, fuss neki újra a szövegnek és próbáld meg értelmezni, mert mást írtam, mint amit beleláttál" - próbált visszavágni Szabónak, akit "volt tagtársának" nevezett.

Ez azért problémás, mert bár a párttagságát felfüggesztették Szabónak, hivatalosan még tart ellene az etikai eljárás, legalábbis a Jobbik még nem hozott nyilvánosságra ezzel kapcsolatos döntést. Azaz nem kevesebb történt, mint hogy a Jobbik elnökhelyettese úgy hirdetett eredményt Szabó etikai ügyében, hogy annak még nincs vége. Úgy látszik, a Gyurcsány Ferenchez közel került, a Jobbikot a baloldalra sodró Jakab Péter pártjában bármi belefér: ez az után, hogy a pártvezetés nem hívta össze a kongresszust a baloldali listához való csatlakozás kérdésében, nem feltétlenül meglepő.