Több ezer illegális migráns akar betörni Magyarországra

határ, határsértés, migráns, kerítés, illegális határátkelés
Horgos, 2020. január 28. Migránsok a vajdasági Horgos központjában 2020. január 28-án. Hajnalban több mint hatvan határsértő próbált áttörni a Horgos és Röszke közötti közúti átkelőnél. MTI/Molnár Edvárd
Vágólapra másolva!
A Pesti TV műsorában Bakondi György beszélt arról, hogy csak az idei évben 11 500 határsértőt fogtak el a déli határszakasznál. A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója által mondott számot a délvidéki magyarok a saját bőrükön érzik, írja a Pesti Srácok.
Vágólapra másolva!

Majdány-Rábé összlakossága nem sokkal több 200 főnél, ugyanakkor a helyiek elmondása szerint átlagosan ennek a kétszerese a falvakban tartózkodó illegális migránsok száma. A helyieknek pedig azzal kell együtt élniük, hogy a migránsok mindent tönkretesznek, ráadásul a betörések száma is megnőtt.

Nemcsak a magántulajdont, hanem a község épületeit is megrongálják, legutóbb majdnem felgyújtották a művelődési házat.

A migránsok trükkös, szabálytalan és életveszélyes megoldásokkal még azokba a házakba is bekötik az áramot, ahol egyébként a tulajdonos korábban azt kiköttette. Az áram azért annyira fontos számukra, mivel a telefonjukat tartják a legfontosabbnak, ezért nem is meglepő, hogy sokuknál jó minőségű, drága készülékek vannak.

A riportban a migránsok gond nélkül beszéltek arról, hogyan tervezik a teljesen illegális határátkelést. A magyar-szerb határon saját bevallásuk szerint ugyan nehéz átjutni, de a román-szerb szakaszon már sokkal könnyebb dolguk van. Ezt követően próbálkoznak a Magyarországra való átjutással.
A migránsoknak saját pénze is van, mivel a gyakran Soros György által támogatott menekültügyi szervezetek ebben a térségben is erősen jelen vannak.

A Riporter stábja is találkozott NGO-k képviselőivel, akik a kamerát meglátva elmenekültek. A helyiek többször szemtanúi voltak annak, amikor borítékban osztották ki a pénzt a migránsoknak.

A koronavírus okozta korlátozások miatt az egész világban nehéz az utazás, az eddigi okmányok mellett mindenféle igazoló dokumentumokra, tesztekre vagy éppen karanténra van szükség. Ugyanakkor több százezer ember úgy szeli át Európát ezekben a pillanatokban is, hogy azt sem tudjuk, honnan jönnek vagy éppen mi a nevük. Ahogy mondják, őket holmi koronavírus nem állítja meg.