Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Orbán Viktor: A harmadik hullám ellen egy eszköz van, a vakcina

Vágólapra másolva!
Jelenleg Magyarországon van a legtöbb vakcina az EU-ban: májusra három és fél millióval több embert fogunk beoltani, mint a többi uniós ország - mondta Orbán Viktor miniszterelnök. A kormányfő a Kossuth rádiónak azt is elmondta, hogy egy nap alatt már több mint 120 ezren töltötték ki a konzultációt.
Vágólapra másolva!

Nagyon nehéz pillanatban vagyunk: egyszerre oltunk, szabadulnánk, és itt a harmadik hullám – fogalmazott Orbán Viktor a Kossuth rádió péntek reggeli műsorában. A miniszterelnök közölte: péntekre 3093 új fertőzöttet regisztráltak, meghalt 110 beteg. Kórházban 4024 beteget kezelnek, 352 fő lélegeztetőgépen van.

Úgy fogalmazott, egyszerre van már vakcina, megkezdődött a konzultáció az újranyitásról, ha gyorsabb az oltás, ha többen jelentkeznek, akkor életeket nyerünk, ha a harmadik hullám lesz az erősebb, akkor életeket vesztünk.

Az egészségügy bírja az erőpróbát

Hozzátette, a magyar egészségügy kivételesen erős, bírja az erőpróbát, kiválóan vizsgáztak. A miniszterelnök a mai, ápolók napjára utalva külön köszönetet mondott a hazai kórházak, egészségügyi intézmények ápolóinak.

Ha húszezer embernek kellene covidos ellátás, képesek lennénk rá. Nagyok a tartalékaink – fogalmazott a miniszterelnök – Tavasszal egymás után jártam végig a kórházakat, mert látni akartam, hogyan veszik fel a ritmust és hogyan alkalmazkodnak. Nemcsak a jól képzettségről van szó, hanem katonai precizitásra van szükség. A magyar egészségügy jól vizsgázott – fogalmazott Orbán Viktor.

Orbán Viktor: Nálunk van a legtöbb vakcina az EU-ban Forrás: Orbán Viktor/Facebook

391 821 ember van Magyarországon, akit már legalább egyszer beoltottak, hamarosan 441 ezer lesz, a következő etapban hirtelen ugrunk egyet, egy hét alatt beoltunk 650 ezer embert, így márciusra 1,225 millió beoltott lesz – ismertette a miniszterelnök.

- emelte ki.

Orbán Viktor: Mindenki gondolja meg a döntését

Nálunk van a legtöbb vakcina az EU-ban. Orbán Viktor mindenkit arra biztat, hogy regisztráljon, fogadja el a vakcinát és oltassa be magát. Hangsúlyozta, ha valakit behívnak oltani és nem fogadja el a vakcinát, nem esik el az oltástól, de majd akkor tudják visszahívni, ha lesz olyan oltóanyag, amelyet szeretne.

- fogalmazott.

Már novemberben szólt Szijjártó Péter

A magyaroknak elég gyors az észjárása. Már novemberben látni lehetett, hogy ugyanolyan helyzet alakul ki, mint tavasszal, amikor kevés volt a védekezéshez szükséges eszköz. Szijjártó Péter már novemberben mondta, hogy vakcinaverseny lesz, és éppen ezért minél több gyártóval tárgyaljunk vakcinákért, ne várjunk az unióra – mondta a kormányfő.

Hozzátette,

Ez be is következett, már Németország is az orosz vakcina befogadásán dolgozik.

Egyelőre még nem tudni, mikor lehet oltani a kínai vakcinával, de a szakértők megfeszített munkatempóban dolgoznak, hogy ez minél hamarabb bekövetkezzen.

Orbán Viktor: A baloldal megtagadta az együttműködést Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

A baloldal megtagadta az együttműködést

A hétfői országgyűlésen sistergett a baloldal, mindenképp arra törekedtek, hogy lassítsanak minket. Most már világossá vált, hogy a baloldal megtagadta az együttműködést, és nem fogja meghosszabbítani a kormány veszélyhelyzeti felhatalmazását" – közölte.

A konzultáció lényege, hogy mi hozzuk meg a döntéseket. A felelősséget a döntésekért a kormány vállalja. De az a jó döntés, amibe sokakat be lehet vonni. Mindenkinek jó, ha jó döntések születnek az emberek érdekében – fogalmazott Orbán Viktor, aki szintén kitölti a konzultációt. Közölte,

egy nap alatt 120 ezren töltötték ki a kérdéssort. Őket degradálja a baloldal, amikor a nemzeti konzultációt bírálja.

Ezért fontos a V4-es együttműködés

A Magyar Nemzetben megjelent írásban a miniszterelnök méltatta a V4-ek együttműködését. Ez a cikk pedig megjelent Lengyelországban és Csehországban is. Azt is elmondta, a V4 együttműködése nem egyedülálló, mi sem bizonyítja jobban, hogy Báthory István sírja Lengyelországban található.

Elmondta,

Hozzá kell férnünk a negyvenmilliós lengyel piachoz, és hozzá kell férnünk a Balkánhoz is, hogy a magyar vállalatok minél szélesebb piachoz jussanak. Ennek a feltétele, hogy minél több ponton forgalmi összeköttetés alakuljon ki Szlovákián keresztül Lengyelországgal" - zárta az interjút a kormányfő.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről