Színlelte a szerelmet a zalaegerszegi férfi, majd Valentin-napon eltűnt a pénzzel

ehető ajándék Valentin-napra
A gyanúsított férfi Valentin napon 400 ezer forintot csalt ki a szabadszállási asszonytól, majd a pénzt eljátszotta egy kaszinóban (illusztráció).
Vágólapra másolva!
Szerelmi kapcsolatot színlelve több százezer forinttal károsította meg a zalaegerszegi gyanúsított az 58 éves szabadszállási asszonyt - számoltak be az esetről a rendőrség honlapján.
Vágólapra másolva!

Egy szabadszállási nő társkeresőn ismerkedett meg egy férfival 2021 januárjában. "Bensőséges kapcsolat" alakult ki közöttük, és személyes találkozót beszéltek meg február 12-re.

A férfi elment a nő szabadszállási otthonába, hogy a hétvégét együtt töltsék.

Időközben a férfi autóvásárlás címén kölcsönt kért a nőtől, aki adott is neki 300.000 forintot. A férfi ezt úgy „hálálta meg", hogy további 100.000 forintot ellopott az asszonytól és Valentin nap reggelén távozott.

A gyanúsított férfi Valentin-napon 400 ezer forintot csalt ki a szabadszállási asszonytól, majd a pénzt eljátszotta egy kaszinóban (Illusztráció) Forrás: Shutterstock

A sértett másnap feljelentést tett a rendőrségen.

Szerencsére az asszony a hétvége alatt lefényképezte a férfit, és a képet átadta a nyomozóknak, akik ennek segítségével pár nap alatt beazonosították a szélhámos udvarlót. A kunszentmiklósi rendőrök február 17-én csalás és lopás vétség elkövetésének gyanújával hallgatták ki az 52 éves zalaegerszegi lakost.

A gyanúsított beismerő vallomást tett, és kihallgatása során bevallotta, hogy a jogosulatlanul megszerzett pénz nagy részét szinte azonnal elkaszinózta.

A jelenleg szabadlábon védekező férfinak nem ez volt az első átverése, a gyanú szerint már korábban is követett el hasonló jellegű bűncselekményeket.