Fontos részletek derültek ki a bértámogatás kiterjesztésével kapcsolatban

koronavírus, vírus, járvány, maszk, arcmaszk, védőmaszk, Budapest, étterem, vendéglátás, bár, zárva, üres, szék, 2021.02.08.
Vágólapra másolva!
A korlátozással érintett szektorokra is kiterjesztik a bértámogatást és az adókedvezményt, ráadásul nemcsak a zárással érintett két hétre, hanem egész márciusra - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti és stratégiai államtitkára szombaton a Facebookra feltöltött posztjában.
Vágólapra másolva!

Schanda Tamás hozzátette, a kormány döntése értelmében az érintett vállalkozásoknál elengedik az önkormányzati és állami tulajdonban lévő üzlethelyiségek bérleti díját,

ezenfelül pedig a cégeknek bértámogatást és adókedvezményeket is biztosítanak.

Az államtitkár megjegyezte, a baloldal a magyar embereket és vállalkozásokat zsebelte ki, amikor válság volt. Az országnak azonban csak egyre rosszabb lett, az elhibázott stratégiájuk nem segített kilábalni a krízisből.

Schanda Tamás úgy vélte, a baloldal nem tanul semmiből, így most is nyugdíjat vennének el, adót emelnének, a magyar családokat sarcolnák meg.

Illusztráció Fotó: Csudai Sándor - Origo

A jelenlegi kormány azonban támogatásokat nyújt, hogy miközben harcol a vírus ellen, a vállalkozásokat is védeni tudja.

"Csak együtt győzhetjük le a járványt! Tartsuk be a szabályokat, oltassuk be magunkat minél többen, és biztassuk erre a családtagjainkat, barátainkat is!" - fogalmazott az államtitkár a Facebookon.