A TASZ azt javasolta, hogy a migránsok kapjanak elsőbbséget az oltásoknál

KOCSIS Máté
Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője napirend előtt szólal fel az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. október 5-én. (múlt heti felvétel)
Vágólapra másolva!
A Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) azt javasolta, hogy a migránsok is kapjanak elsőbbséget a koronavírus-oltásoknál - írja Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője.
Vágólapra másolva!

Kocsis Máté pénteken a közösségi oldalán azt írta: levelet kapott a TASZ-tól, amelynek tartalmát azért hozza nyilvánosságra, mert fontos a transzparencia.

A politikus szerint a levélben - amelyet minden parlamenti frakcióvezetőnek megküldtek - az álcivil egylet azt javasolta, hogy a hátrányosabb helyzetben lévők kapjanak nagyobb figyelmet az oltási rendben. Közöttük említették - írta a frakcióvezető - az egészségügyi dolgozókat, a koruk vagy egészségügyi állapotuk miatt nagyobb kockázatnak kitetteket (akik már megkapták vagy éppen most kapják a vakcinákat) és a migránsokat is.

Ez nem szolidaritás, hanem provokáció

Úgy fogalmazott: nem elég, hogy néhány szerencsétlen brüsszeli bürokrata elszúrja a uniós vakcinabeszerzéseket, nem elég, hogy emiatt nem érkezik elegendő oltóanyag, és a járvány kellős közepén még Soros Gyuri bácsi is leoldja a láncot az itteni embereiről?

Az a javaslatuk - tette hozzá -, hogy a migránsok kerüljenek a magyarok elé az oltási rendben.

Kocsis Máté bejegyzésében azt a kérdést tette fel: "Ezeknek sincs most jobb dolguk, tényleg? Migránsoknak segély, lakhatás, szavazati jog, most meg soron kívüli vakcina. Még valamit esetleg?"

A Fidesz frakcióvezetője szerint ez a mostani helyzetben nem szolidaritás, hanem provokáció.