Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia

Szombaton megnyithat a budapesti állatkert

budapest, állatkert
Budapest, 2019. szeptember 28. A Fővárosi Állat- és Növénykert főkapuja a főváros XIV. kerületében, a Városligetben. Az Állatkert épületeit és építményeit 2009-ben műemléki védettség alá helyezték. MTVA/Bizományosi: Faludi Imre *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó szerzője/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Vágólapra másolva!
Ha a magyarországi beoltottak száma még pénteken eléri a négymilliót, szombatra megnyithat a Fővárosi Állat- és Növénykert. Szinte minden belső tér és állatház látogatható lesz, azonban így is lesznek óvintézkedések, amelyeket be kell tartani. 
Vágólapra másolva!

Már szombaton látogatható lesz a városligeti intézmény, ha a beoltottak száma még pénteken eléri a négymilliót. A budapesti állatkertet a vonatkozó jogszabályi rendelkezések szerint

a védettségi igazolvánnyal rendelkezők, valamint a 18 éven aluliak látogathatják.

A részletes tudnivalókat az állatkert már közzé is tette honlapján - olvasható a közleményben.
Mint írják, a szükséges igazolványok felmutatását, az olyan eseteket kivéve, ahol egyértelmű, hogy 18 éven aluli személyről van szó, a jegypénztáraknál, valamint a kapun való belépéskor is kérni fogják az állatkerti munkatársak.

Az állatkert területén a maszk viselése csak javasolt lesz, azonban kötelező lesz azt felvenni az ajándékboltban. Azokon a helyszíneken,

ahol a közönség be is mehet az állatok közé, például a gyűrűsfarkú makiknál, ugyancsak a maszk viselését kérik a látogatóktól.

Az állatok egészségének védelme érdekében most még az e célra szolgáló állateledellel, zoo csemegével sem lesz szabad etetni őket.

Az állatkertben látható lesz az egyhetes kiselefánt is.

Az ormányosok a kifutón vagy az Elefántcsarnok belső terében tartózkodnak. Ez utóbbi hely nézőterére a látogatókat kisebb csoportokban engedik majd be. Most mutatkozik be a nagyközönségnek a novemberi bezárás után érkezett új jegesmedve, Taiko és az új nőstény leopárd, Banu is - áll az összegzésben.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről