Szándékosan a szembejövőknek akart hajtani a húsvéthétfőn tomboló ámokfutó - videó

ámokfutás Tapolca
Vágólapra másolva!
Összesen tíz autót tarolt le egy nap alatt a tapolcai ámokfutó, akit végül a rendőrök fékeztek meg húsvéthétfőn. Az alkoholproblémákkal küzdő K. Zoltán ráhúzta a kormányt a szembejövő autósokra, és szinte vadászott a gyalogosokra is.
Vágólapra másolva!

Tíz autót tarolt le hat helyszínen fél nap alatt K. Zoltán, akit végül a rendőrök tepertek le Tapolcán húsvéthétfőn miután őket is megpróbálta elgázolni - írja a Bors. A férfi őrjöngésének végéről egy videót is közzétettek a veol.hu.n.

Ezen látható, ahogy a rendőröknek el kellett ugraniuk a fehér furgon elől, ami aztán beleütközött egy fehér Opelbe. A Bors cikke szerint az autóban egy fiatal férfi ült a 14 éves öccsével.

– Álltunk a kocsival egy helyben, aztán szemből elképesztően gyorsan belénk jött ez az ember – mondta a sofőr a lapnak, aki szerint szörnyű belegondolni, mi lett volna, ha édesanyja 206-os Peugeot-jával, vagy ne adja Isten a quaddal álltak volna ugyanott.

Már délelőtt bevonták a jogosítványát

Mint kiderült, K. Zoltán az őrjöngését már szombaton megkezdte, de aznap még csak egy villanyóra látta kárát a száguldozásnak. Hétfőn azonban nagyobb fokozatra kapcsolt, és a Tapolca közeli Köveskál és Gyulakeszi között szándékosan bele hajtott egy őt előző autóba. Mivel a férfi részeg volt, a rendőrök azonnal bevonták a jogosítványát. Ez azonban nem tartotta vissza, és

délután átült egy fehér furgonba, és ezzel folytatta az ámokfutást

Tapolcától Monostorapátiig, és vissza. A cikk szerint útközben több jelzőtáblának nekirontott, kilenc autót megrongált, és szándékosan neki akart hajtani még több szembejövő autósnak és gyalogosnak is.

Az ámokfutás végül Tapolcán ért véget. A férfi a videón látható jelenet után, a kocsiból kiszállva is örjöngeni kezdett, a rendőröknek kellet leteperni. A lapnak a férfi egyik ismerőse azt mondta, hogy súlyos alkohol problémával és mentális gondokkal küzd évek óta, a korábbi munkahelyéről is az alkohol miatt rúgták ki.

A férfi ellen közúti veszélyeztetés bűntett és cserbenhagyás vétség elkövetése miatt folyik eljárás a Tapolcai Rendőrkapitányságon, később pedig indítványozták a letartóztatását is.