Vágólapra másolva!
A Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség gyilkosság miatt 8 év börtönre ítélt egy 58 éves férfit, aki tavaly februárban halálra verte epilepsziás barátnőjét. Az ügyészség életfogytiglan kiszabása érdekében fellebbezett a többszörösen büntetett előéletű férfival szemben.
Vágólapra másolva!

A férfi 2019 végén fogadta be házába az epilepsziás és pszichés betegségben szenvedő nőt, akivel élettársi kapcsolatban éltek. Nem volt felhőtlen ez a viszony, ugyanis a ház tulajdonosa

gátlástalan, agresszív viselkedésével, féltékenykedésével rettegésben tartotta a betegségei miatt legyengült asszonyt,

és minden lépését ellenőrizte, életmódját pedig kritizálta.

A férfi tavaly februárban többször brutálisan megverte a nőt.

Tompa eszközzel ütötte a fejét, és egész testét, a lábát pedig egy hegyes eszközzel szúrta meg több helyen.

Emellett belső sérülést is okozott az asszonynak, akit a földön fekve rugdosott és megtaposott. Az asszony 10 nap után belehalt a sérüléseibe.

Amikor a férfi rájött, hogy a nő meghalt, igyekezett eltüntetni a gyilkosság nyomait.

Azt mondta a rendőröknek, hogy természetes halállal halt meg. Ugyanakkor elég gyanúsan viselkedett, a nő holttestén lévő sérülések is arra utaltak, hogy helyszíni szemlére lenne szükség. Végül kiderült, hogy ő végzett az élettársával. Az ügyből per lett, amelynek a végén a törvényszék

halálos testi sértés miatt bűnösnek ítélte a férfit, amiért 8 év börtönt és 10 év közügyektől eltiltást kapott.

Az ügyész minősített gyilkosság megállapítása és életfogytiglani fegyházbüntetés kiszabása érdekében fellebbezett ez ellen. Azzal érvelt, hogy a támadó tisztában volt vele, hogy a legyengült, rettegésben tartott asszony nem képes védekezni, és nem fogja túlélni a folyamatos bántalmazást.

Ráadásul a gyilkost

korábban kétszer is börtönre ítélték szexuális erőszak és súlyos testi sértés miatt.

Az ügyben az ügyészség, illetve a vádlott és ügyvédje fellebbezése alapján a Debreceni Ítélőtábla dönt majd - írja az Ügyészség oldala.