Áder János: Erkölcstelen, embertelen és elfogadhatatlan politikai hasznot remélni a járványhelyzetben

ÁDER János
Áder János köztársasági elnök beszédet mond a Nemzetközi Természet- és Környezetvédelmi Fesztivál, valamint a Magyar Nemzeti Parkok Hetének megnyitóján a Gödöllői Királyi Kastély udvarán 2020. szeptember 11-én.
Vágólapra másolva!
Erkölcstelen, embertelen, elfogadhatatlan politikai hasznot remélni a járványhelyzetben - mondta Áder János nagypénteki ünnepi beszédében, amely a közmédia csatornáin volt látható.
Vágólapra másolva!

A köztársasági elnök kívánatosnak tartaná, ha mindenkiben tudatosulna, hogy nem a öncélú politikai játékok, a politikai haszonlesés és az alpári beszólásokban való versengés ideje a mostani.

Az államfő a politikai közszereplőket arra kérte, hogy aki nem tud segíteni, legalább ne ártson!

Áder János köztársasági elnök Forrás: MTI/Illyés Tibor

- fogalmazott Áder János, azt szorgalmazva, hogy

minél többen oltassák be magukat, győzzék meg a családtagokat, ismerősöket, hogy ne az internetes "csodadoktorokra" és a politikai sarlatánokra hallgassanak, hanem az egészségügyi szakemberekre.

A már beoltottak mondják el másoknak, hogy

az oltásnak többnyire nincs mellékhatása, vagy az nem olyan súlyos, mint a vírusfertőzés, a bizonytalankodók pedig vállalják az oltást

- kérte tőlük.

A járványügyi szakemberekhez az államfő azzal fordult: tegyék túl magukat a nemtelen támadásokon, és csak a járvány mielőbbi legyőzésére koncentráljanak, az egészségügyi dolgozókhoz pedig azzal: mozgósítsák utolsó erőtartalékaikat, még ha ezt "kimondani sokkal könnyebb is, mint megtenni"!

Áder János hangot adott reményének is, miszerint, ha mindenki teszi a magáét, a következő ünnepen, pünkösdkor "már az új kezdetre készülhetünk".

Az államfő felidézte,

- hangsúlyozta.

Külön kiemelte a védekezés hőseit is, akik emberfeletti teljesítményt nyújtanak, elszántak, de fáradtak is, mégis töretlenül hisznek abban, hogy "a háborút meg fogjuk nyerni".

Szólt azokról a drámai pillanatokról is, amikor egy-egy életért kell küzdeni, vagy időnként tudomásul venni a csata elvesztését, de arról is említést tett, hogy a védekezésben dolgozóknak kevesebb idejük marad családjukra, gyerekeikre.

Az államfő az "önjelölt virológusokra", az oltóanyaggal szemben kételyt ébresztőkre is felhívta a figyelmet és

égbekiáltó ostobaságnak nevezte azt az állításukat, miszerint jobb elkapni a vírust, mint elfogadni egyes oltásokat.

Vakcinát az első perctől szabadon választhatunk - hangsúlyozta, felelőtlennek nevezve a bizonytalanságot keltőket.

Akik pedig nem tudják eldönteni, kinek higgyenek, azoknak Áder János azt tanácsolta:

Mindezek eléréséhez az oltás az eszköz - mondta -, ahogy más járványok elkerülésében is ez segít.

- hangsúlyozta.

- emelte ki húsvéti üzenete végén az államfő.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!